Radio Simplu

Alertă. Balcanii se cutremură. Seismul a avut o magnitudine de 5.0

Un cutremur cu o magnitudine de 5.0 a avut loc în Grecia, duminică, la ora 04.52 ora României la numai cinci kilometri adâncime. Seismul s-a produs la o distanță de 23 km față de Ithaki, Grecia.

Cutremurul a creat panica printre locuitorii din zonă care și-au părăsit locuințele de teama unor replici.

Cutremurele continuă să-și facă simțită pezența iar frecvența cu care se produc acestea în ultima vreme îi determină pe specialiști să aibă serioase motive de îngrijorare. Un alt seism s-a produs vineri în Grecia, la o magnitudine de 4,3 grade pe scara Richter și a fost resimțit inclusiv în capitala statului elen.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), mișcarea plăcilor tectonice s-a produs vineri seară, la ora 19:47:40 (ora locală a României), la o adâncime de 10 km. Acesta a fost primul cutremur puternic de care au parte grecii în acest an, care se anunță unul dificil din acest punct de vedere, avertizează seismologii, urmat de cel de duminică.

Carnagiu în Yemen. Cel puțin 70 de soldați au fost uciși de rebeli

Cel puţin 70 de soldaţi proguvernamentali au fost ucişi sâmbătă într-un tir cu rachetă lansat de rebelii houthi împotriva moscheii amplasate în tabăra lor din provincia Marib, la 170 km est de capitala Sanaa, au anunţat duminică medici şi reprezentanţi militari.

Morţii şi răniţii au fost transportaţi la spitalul din oraşul Marib.

Preşedintele Abd Rabbo Mansour Hadi a pus responsabilitatea atacului, pe care l-a calificat drept „laş şi terorist”, în seama rebelilor houthi, potrivit agenţiei oficiale Saba.

Potrivit EFE, care citează televiziunea de stat saudită Al Ekhbariya, atacul s-a produs în timpul rugăciunii musulmane de la orele serii. Moscheea a fost vizată de o rachetă şi apoi de o dronă.

Până în prezent, rebelii houthi, despre care se bănuieşte că sunt susţinuţi de Iran, nu au revendicat atacul.

Marib este un oraş petrolier controlat de forţele loiale preşedintelui Hadi, recunoscut la nivel internaţional, şi beneficiază de prezenţa trupelor coaliţiei arabe conduse de Arabia Saudită, informează Agerpres.