Radio Simplu

Ajutoare de la UE pentru mai multe categorii de români. Anunț de ultima oră al ministrului Boloș

Mai multe categorii de pensionari ar putea beneficia de pachete de alimente de la UE în perioada următoare. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că la nivelul coaliţiei de guvernare s-ar putea discuta despre majorarea plafonului de venit astfel încăt mai mulți români să poată primi ajutoare de la UE.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că este avut în vedere un scenariu de majorare a plafonului de venit, într-o primă etapă la 2.000 lei, apoi până la 3.000 de lei, astfel încât mai mulți români care trăiesc la limita sărăciei să poată beneficia de pachete cu alimente de la UE.

”Am încercat ca în funcţie de plafonul de venit, să vedem cum se derulează mecanismul, să stabilim într-o primă etapă 2.000 de lei, dar probabil că după ce vom mai vedea cum se derulează mecanismul este posibil, dacă va aproba coaliţia şi se vor mai purta discuţii în acest sens, ca acest plafon de venit să se actualizeze.

Analizăm în mod serios ca plafonul de venit să îl actualizăm. Avem un scenariu care merge până în 3.000 de lei. Aş vrea mecanismul să îl vedem la prima tranşă. Am discutat cu Comisia Europeană, în mecanismul de derulare şi implementare ei intervin doar dacă prevederile regulamentului Comisiei Europene sunt puse în discuţie. Este în momentul de faţă o decizie a Guvernului”, a spus Marcel Boloş, duminică seară, la Digi24.

În prezent, 1.188.000 de români beneficiază de pachete de alimente de la Uniunea Europeană.

”Suma de 1.100 de lei este nivelul pensiei minime sociale spune foarte mult despre standardul de locuire şi de viaţă al acestor oameni. Vă mai dau alte exemple, sunt 880.000 de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de pensii, indemnizaţii care nu permit un standard de viaţă care să le asigure o integrare socială decentă. Este înspăimntător. 1.188.000 de români beneficiază de pachetele alimentare”, a mai spus Marcel Boloş.

Zilele trecute, sute de gălățeni au stat la coadă pentru a pune mâna pe pachetele cu alimente de la UE. Cutiile conțineau ulei, făină și conserve. Unii dintre oameni s-au așezat la rând chiar de cu o seară înainte de frică că nu vor apuca cutia cu alimente deoarece sistemul de acordare este pe principiul «primul venit, primul servit», potrivit monitoruldegalati.ro.