Radio Simplu

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-e rușine, sunt fiica preotului și sunt îndrăgostită de cea mai bună prietenă”

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Numele meu este Cătălina și am 18 ani. Am o problema despre care nu am mai discutat cu nimeni până acum. Mi-e rușine și nici nu aș avea cu cine… Sunt fiica preotului din sat și sunt îndrăgostită de cea mai bună prietenă a mea. Ea nu știe nimic, ține la mine, dar nu cred că la fel cum o iubesc eu. Nici nu știu dacă ar trebui să îi mărturisesc tot, nu aș vrea să pierd prietenia ei… Eu am avut și un prieten, dar cam de un an mi-am dat seama că îmi place de o fată. Asta înseamnă că sunt gay? Te rog ajută-mă cu un sfat!

Adela răspunde:

În primul rând, o relație cu o fată, la vârsta ta, ar fi mult mai puțin ”periculoasă” din punct de vedere al unei sarcini nedorite. Zic și eu. Nu mai ai grija contracepției, nu te mai stresezi că te dezvirginează… Cu toate acestea, religia noastră nu este de acord cu așa ceva. În alte religii, unde erotismul nu este atât de blamat, relațiile între femei sunt însă permise, cu condiția să existe și un bărbat prin ”peisaj”. Altfel cum ne-am putea imagina un singur bărbat să satisfacă un harem întreg, nu-i așa?

Date fiind condițiile, evident că ar fi de preferat să continui să nu vorbești cu nimeni despre pasiunea ta secretă, decât cel mult cu ea. Cea mai sigură cale de a-i comunica ceea ce simți fără să te temi că ai putea să pierzi prietenia ei, este să nu mai iei lucrurile așa de în tragic. Spune-i în glumă, poate ai surpriza să afli că și ea simte la fel. Dacă nu, o să râdeți amândouă și asta e.

Lumea se ambalează foarte tare pe aceste subiecte, dar în definitiv este doar sex, nu trebuie să ne controleze el pe noi, ci noi pe el. Cât despre relațiile cu băieții, eu zic să nu fii atât de sigură că de acum înainte nu te-ai mai putea simți atrasă de niciunul. Deocamdată ești foarte tânără, corpul tău abia se trezește la viață. Lasă-l să exploreze, descoperă-l cu curaj. Ai tot timpul să te decizi.