Radio Simplu

Acesti tineri cuceresc din nou cu miscarile lor

Zumba, sportul cu nenumărate beneficii

Indiferent de ce vârstă ai, zumba este exercițiul pe care trebuie să-l iei în considerare. El te ajută să îți îmbunătățești postura, să ai mai multă flexibilitate, să stimulezi metabolismul și, cel mai important, să te menții în formă!

Iată de ce este bine să practici zumba!

Arzi mai multe calorii

Zumba este activitatea care combină exerciții de aerobic și de rezistență. Aceste două baze te ajută să te menții în formă. Varietatea este dată de controlul și rapiditatea mișcărilor,

dar și de exercițiile cardio intense, care stimulează metabolismul. Prin practicarea de zumba reușești să arzi aproximativ 600 de calorii pe oră, în funcție de mișcări și intensitate.

Îmbunătățești postura și flexibilitatea corpului

Ca parte a practicării exercițiului, vei învăța o combinație de mișcări de la samba, salsa, merengue și mambo – asta înseamnă că lucrezi simultan mai multe grupuri de mușchi.

Și în timp ce te miști, articulațiile se adaptează la mișcări și întinderi nefamiliare, ceea ce ajută la reducerea tensiunii și la îmbunătățirea posturii.

Ai o mai bună coordonare

Pe măsură ce îmbătrânești, capacitatea de a coordona corpul începe să scadă considerabil. Chiar dacă ești tânără, poți întâmpina probleme de echilibru.

S-ar putea să spui că zumba nu este pentru tine, deoarece ai ”două picioare stângi”. Chiar dacă este cazul, zumba este un exercițiu pe care-l poți practica pentru a îmbunătăți echilibru și coordonarea.

Previi anxietatea

Dacă ești în căutarea unor activități care să te ajute să scapi de anxietate, să mergi la sală poate că nu este cea mai bună opțiune.

Pentru mulți oameni care suferă de anxietate, fiind înconjurați de străini în timpul antrenamentului îi poate afecta și mai mult. În schimb, zumba te ajută să treci peste sentimentul de anxietate.

Dobândești mai multă încredere în tine

Comparativ cu alte sporturi, zumba te ajută să ai mai multă încredere în tine datorită faptului că vei fi înconjurată de oameni, începând cu pregătirea și îmbunătățirea mișcărilor de dans și coordonare. Mai mult, cu cât te antrenezi mai mult, cu atât mai bine te vei simți.

Apare încrederea în colegii din clasa de zumba, iar acest aspect te va ajuta și în consolidarea celorlalte relații sociale. În plus, te vei simți mai încrezătoare în corpul tău.

În comparație cu gimnastica, zumba este o activitate sportivă ușoară și benefică.