Radio Simplu

Acest băiețel vinde chibrituri pe stradă. Pentru ce speră să strângă suma de 400 de lei: „E un copil și are visuri”

Un tânăr din Iași a văzut pe srtadă un băiețel care vindea chibrituri. Impresionat de povestea lui, i-a făcut o fotografie și a făcut totul public, în speranța că cineva îl va ajuta pe copil.

„Acest băiețel vindea chibrituri pe strada cu 0,5 bani ca să strângă bani pentru a cumpăra un laptop…avea în cutiuță 7 lei și trăiește cu speranța că va strânge cei 400 lei pentru achiziționarea laptopului… Băiatul este din Mioveni”, a scris Florin S. pe un grup de Facebook al ieșenilor.

„Dragul de el….Este așa de greu să nu ai…”, „Hai mai bine să vedem cum îl putem ajuta sa își îndeplinească visul”, au scris câțiva internauți impresionați de povestea lui.

„Poate părinții nu își permit sa ii cumpere un laptop chiar și la 400 lei, totuși copilul este îngrijit, sănătos ceea ce înseamnă că părinții se ocupa de el. A cumpărat de la supermarket mai ieftin și le vinde și el mai scump cu câțiva bani. Este de apreciat ca încearcă sa facă un bănuț și nu cerșește”, a scris o altă ieșeancă.

O femeie a intervenit spunând că nu este o tragedie să nu ai laptop, dar a fost imediat contrazisă de un alt internaut. „Cand vezi alti copii care au la 6 ani telefoane de 3.000 lei iti doresti si tu ceva umil… La urma urmei e un copil si are visuri”, i-a răspuns el.