Radio Simplu

A turnat cola peste tigaia arsă și a lăsat-o așa 60 de minute. A descoperit un truc genial

Băuturile ce conțin cola sunt foarte gustoase și perfecte de savurat într-o zi caniculară de vară și nu numai. Cu toate acestea, ele pot fi folosite și cu alte scopuri, precum curățarea celor mai dificile suprafețe din casă. Aciditatea sucurilor de culoare neagră ajută la îndepărtarea murdăriei. Cum trebuie să procedezi, de fapt.

Trucuri geniale prin care poți folosi cola la curățenie

Cum scoți petele de rugină folosind cola
În cazul în care obiectele sau vesela din argint/metal au ruginit, nu trebuie să te panichezi, deoarece soluția perfectă se află chiar la tine în frigider. Uită de soluțiile chimice din comerț.

Ce vei face este să lași obiectele, peste noapte, într-un pahar cu suc de tip cola sau într-un alt obiect mai încăpător. A doua zi, scoți bijuteriile și le ștergi cu o cârpă curată.

Acest truc este valabil și când vrei să cureți bicicleta de rugină. Aplică puțin suc pe o cârpă și șterge bine cadrul bicicletei. Murdăria va dispărea în doar câteva minute.

Cola poate curăța tigăile arse
Ai prăjit carne sau cartofi și acum nu mai poți să scapi de grăsimea arsă de pe tigăi și oale? Nu e nicio problemă. Tot ce trebuie să faci este să torni puțin suc în ele, ca apoi să le pui, din nou, la foc mic, preț de 60 de minute.

La final, vei spăla tigaia sau oala, așa cum o faci de obicei. Murdăria se va curăța, mult mai ușor, vei vedea! Acest truc este extrem de eficient și funcționează de fiecare dată.

Cola poate curăța rosturile de gresie și faianță
Chitul rosturilor de la gresia și faianța din bucătărie sau baie își pierde rapid culoarea, din cauza faptului că trebuie spălat extrem de des.

Din cauza unor factori externi, precum praful și umiditatea, chitul alb poate căpăta un aspect maroniu. Iată cum scapi de această problemă folosind câteva linguri de cola.