Radio Simplu

A refuzat să mai audă de bărbați după divorțul care i-a distrus viața. Într-o zi, fiul ei a venit acasă cu viitorul ei soț

După marea dezamăgire de care a avut parte din cauza fostului ei soț, Megan a hotărât să își închidă sufletul pentru totdeauna și să nu își mai încerce norocul în iubire. Însă totul s-a schimbat atunci când l-a cunoscut pe Daniel. Să fie el, de fapt, sufletul ei pereche?

După 12 ani de căsnicie, Megan și Victor au hotărât să își ia adio unul de la celălalt. Sau, mai bine zis, femeia s-a săturat să aștepte ca partenerul ei să se schimbe. Atunci când s-au cunoscut, Victor era un bărbat ambițios, care visa la un viitor strălucit, însă lucrurile s-au schimbat după ce a devenit tată.

Odată ce fiul cuplului, Chris, a venit pe lume, bărbatul și-a pierdut motivația și s-a transformat într-un tată absent, care își petrecea mereu timpul departe de casă și care avea doar slujbe ocazionale.

Din păcate, Megan nu a putut suporta situația la nesfârșit. Ea muncea constant, din greu pentru a întreține întreaga familie, iar Victor nu contribuia cu nimic la bunăstarea lor. După ce Chris a împlinit 10 ani, mămica a intentat divorț.

Fostul ei soț s-a mutat înapoi la casa mamei sale, iar Megan a început să se concentreze asupra viitorului fiului ei. A fost nevoită să își ia două slujbe pentru a acoperi cheltuielile de întreținere și taxele școlare ale băiatului, dar nu a deranjat-o niciodată asta. Era dispusă să facă absolut orice pentru micuțul său.

„Suntem doar noi doi acum, bine?”, i-a spus mămica fiului ei.

Femeia se simțea, totuși, vinovată pentru Victor îi dăduse un exemplu prost despre cum ar trebui să fie un tată și s-a gândit că cel mai bine ar fi să evite întâlnirile. În plus de asta, nu-și dorea ca băiatul ei să se supere pe ea pentru că aduce un alt bărbat în casă.

Cum avea două locuri de muncă și trebuia să se împartă continuu între ele, Megan era mai mereu epuizată. Abia dacă avea timp să stea cu copilul ei.

„Îmi pare rău că nu pot petrece mai mult timp cu tine, Chris”, i-a spus ea băiatului.

„Este în regulă, mamă. Am lucrat foarte mult la desenele mele”, a răspuns Chris, entuziasmat.Deși era doar un copil, Chris iubea arta și adora să coloreze benzi desenate în timpul liber. La școală, și-a găsit și un mentor, pe profesorul său de artă, Daniel.

Puțin mai târziu, în apropierea Crăciunului, Megan și-a luat concediu de la serviciu pentru a putea face cumpărături și pentru a se putea ocupa de treburile casnice. Era vorba de primul Crăciun în care Chris era departe de tatăl său, așa că mămica voia să se asigure că fiul ei va avea parte de o zi specială.

Cu puțin timp înainte de sărbători, Chris era șa școală, unde lua lecții suplimentare de desen. Mama sa urma să îl ia de acolo în cursul zilei, însă, fiind extrem de obosită, a adormit pe canapea și nu s-a trezit la timp pentru a-și lua copilul de la școală. Telefonul ei era în altă cameră și nu a auzit alarma sunând.

Ulterior, aceasta s-a trezit din somn atunci când a auzit bătăile din ușă. După ce s-a ridicat de pe canapea, confuză, s-a uitat pe geam și a văzut că se înserase. Când și-a dat seama că a uitat să îl ia pe Chris de la școală, s-a panicat și a fugit spre ușă. Voia să plece. Însă micuțul ei o aștepta chiar în fața pragului. Și, în plus de asta, era însoțit de un bărbat arătos pe care Megan nu-l cunoștea.

„Bună, eu sunt Daniel, profesorul de artă al lui Chris de la școală. Am încercat să te sun în timp ce Chris te aștepta, dar m-am gândit că aș putea să-l conduc acasă”, a spus Daniel.

Megan și-a verificat telefonul și a văzut că avea 10 apeluri pierdute de la același număr. A fost foarte rușinată de ceea ce s-a întâmplat, însă și-a luat fiul în brațe, iar apoi i-a mulțumit profesorului pentru gestul făcut.

„Îmi pare atât de rău, Chris. Am adormit în timp ce făceam curățenie”, a spus Megan.

Apoi s-a uitat la Daniel și a spus: „Îți mulțumesc foarte mult că l-ai adus acasă, Daniel. Îmi cer scuze că te-am pus în situația asta. Îți sunt datoare”.

„Nu e nicio problemă, serios. Chris este cel mai bun elev al meu. Chris, arată-i la ce ai lucrat astăzi”, a spus bărbatul.

Apoi, micuțul i-a arătat mamei sale un desen cu eroul său preferat care se îndrepta spre cer.

„Familia domnului Daniel este în alt stat, așa că și el este singur de Crăciun. Îl putem invita la noi acasă?”, i-a spus Chris, fericit, mamei sale.

Iar în acel moment, cei doi adulți au început să roșească. Megan îl considera atrăgător pe Daniel, însă nu se simțea pregătită pentru a ieșit, din nou, la întâlniri. Era emoționată. Dar, într-un final, a fost de acord să îl învite pe bărbat la ei acasă de Crăciun.

Ziua cea mare a sosit, iar Daniel a venit acasă la Megan și fiul ei cu un cadou pentru Chris și cu o plăcintă cu mere.

„Crăciun Fericit! Am făcut o plăcintă cu mere folosind vechea rețetă a mamei mele”, a spus Daniel în timp ce îi înmâna cadoul lui Chris.

Îi cumpărase băiețelului un nou set de creioane colorate pe care le putea folosi pentru benzile sale desenate. Aceasta a fost, într-adevăr, un cadou special pentru micuț, căci tatăl său nu îi cumpărase nimic niciodată.

În timp ce luau cu toții cina, Megan a decis să afle mai multe despre Daniel.

„Deci, cum ai știut că vrei să fii profesor de artă?”, a întrebat ea.

„Întotdeauna am avut o problemă cu modul în care se preda desenul la școală. Nu era o materie luată în serios. Chiar și acum, ca profesor, mă simt limitat. Așa că am economisit bani și, în curând, îmi voi deschide propria academie de artă specializată pentru tinerii artiști ca Chris”, a spus Daniel.

Femeia era impresionată. Daniel avea o viziune pentru viitorul său, dar și un plan despre cum își va împlini visul. După cină, cei trei au stat și au vizionat împreună un film de Crăciun, înainte ca profesorul să plece acasă.

„Sper că nu este un gest nepotrivit, Megan, dar aș regreta dacă nu te-aș întreba. Pot să te scot în oraș cândva?”, a întrebat Daniel, emoționat, înainte să plece.

Mămica a fost luată prin surprindere. Nu mai ieșise cu nimeni de când divorțase de Victor și nici măcar nu știa cum să reacționeze.

„Da, sigur că da. Poate că ai putea să mă duci la o galerie într-una din zilele astea”, a sugerat Megan.

Cei doi au început să se întâlnească la scurt timp după aceea și s-au înțeles foarte bine. S-au hotărât, până la urmă, să înceapă o relație, iar după un an de întâlniri s-au și căsătorit. Megan și-a vândut casa, iar ea și Chris s-au mutat cu Daniel.

Folosind economiile lui Daniel și banii obținuți din vânzarea casei lui Megan, cei doi soți au reușit să deschidă împreună o academie de artă. Ulterior, femeia a renunțat la cele două slujbe ale sale și a devenit administrator al academiei.

Chris a fost primul care s-a înscris la școală, bineînțeles. A început să își petreacă după-amiezile și weekendurile desenând, pentru a se perfecționa. Ulterior, academia a devenit o afacere de familie cu drepturi depline.

Tu ce părere ai despre această poveste cu final fericit?

Sursa: Divahair.ro