Radio Simplu

A rămas șocat când a desfăcut geanta din străinătate! Nu i-a venit să creadă ce a primit în schimbul pachetului care valora o mie de euro

Valuri de reclamații sunt făcute de ieșenii care trimit sau primesc pachete din străinătate în pragul Sărbătorilor de Iarnă. Un ieșean care a apelat la serviciile unei firme de transport internațional s-a trezit că, din cele cinci colete trimise, doar patru au ajuns la destinație. Deși valoarea coletului rătăcit era de aproape 1.000 de euro, ieșeanul a fost despăgubit cu o sumă de doar 59,48 euro. În numeroase cazuri, clienții firmelor de transport se plâng de faptul că pachetele ajung deteriorate, desfăcute sau chiar cu bunuri lipsă

Reclamațiile curg pe bandă rulantă la adresa firmelor de transport internațional în această perioadă a anului. Numeroase persoane trimit sau primesc pachete din străinătate prin intermediul firmelor specializate, iar de multe ori se întâmplă ca bunurile livrate să fie deteriorate sau chiar să lipsească.
Este și cazul unui bărbat din Iași care a trimis cinci colete pe ruta Iași-Valencia la începutul lunii decembrie. Din cele cinci colete trimise prin intermediul firmei TabitaTour, doar patru au ajuns la destinație, adică la Autogara Iași-Vest. Nemulțumirea clientului a fost și mai mare când a descoperit faptul că exact coletul cel mai valoros lipsea. Deși valoarea acestuia era de aproape 1.000 de euro, clientul a fost despăgubit doar cu 60 de euro.

„Cei de la TabitaTour iau coletele și te despăgubesc cu 59,48 euro pentru un colet în valoare de peste 4.000 lei. Am pus cinci colete cu destinația Iași-Valencia și au ajuns numai patru. Culmea este că cel mai valoros a lipsit. Nu le-am citit termenii și condițiile și am semnat ca «primarul» și nici nu am văzut că băiatul din agenție a trecut valoare colet 50 euro”, a povestit ieșeanul Victor Tărcan.

I-au returnat banii plătiți pe transportul coletului dispărut
În încercarea de a recupera coletul dispărut, ieșeanul a luat legătura cu reprezentanții TabitaTour, oferind detalii despre pachet. În acest caz, la preluarea coletului pentru expediere, la conținut s-a trecut «haine».

„În momentul predării către TabitaTour SRL a trimiterii și a coletelor poștale, clientul (expeditor sau destinatar) acceptă termenele și condițiile TabitaTour și își asumă informațiile comunicate în vederea expedierii coletului, indiferent dacă a semnat sau nu AWB-ul. În situația existentă, pentru prejudiciul suportat, compania noastră vă poate oferi ca despăgubire suma de 50 de euro reprezentând valoarea declarată a coletului + suma achitată la emitere în valoare de 9,48 euro. Total sumă 59.48 euro”, se arată în răspunsul celor de la TabitaTour SRL.

Val de reclamații pe rețelele de socializare
În condițiile legii, utilizatorul de servicii poștale în calitatea sa de expeditor este responsabil ca toate datele transmise să fie reale. În majoritatea situațiilor, în caz de pierdere, furt sau distrugere a expedierilor, compania răspunde cu întreaga valoare declarată a coletului.

Un val lung de reclamații a curs în ultimele zile și la adresa RomFour. Firma de transport care are curse în țări precum Italia, Spania sau Germania este intens reclamată inclusiv pe rețelele de socializare după ce mai mulți ieșeni au primit colete deteriorate sau desfăcute.