Radio Simplu

A pus orez în sticlele murdare și l-a lăsat 7 minute. Ce s-a întâmplat imediat după este ireal

A pus orez în sticlele murdare și l-a lăsat acolo timp de șapte minute. Este ireal ce s-a întâmplat după! Vei observa cum toată munca ta în gospodărie ți se va ușura. Iată de ce!

De ce să pui orez în sticlele murdare
De altfel, este un obicei destul de practicat acela de a reutiliza sticlele de apă la treburile casnice. Aceste sticle nu se descompun complet, astfel că alternativa cea mai ecologică rămâne sticla de apă reutilizabilă. Studiile arată că aproximativ 7,7 miliarde de sticle de plastic de unică folosință sunt produse în întreaga lume în fiecare secundă.

În Marea Britanie, nu mai puțin de 38,5 milioane de sticle de plastic sunt folosite zilnic, cu peste 15 milioane nereciclate. Britanicii sunt sfătuiți să bea între 6-8 pahare de apă în fiecare zi, astfel că păstrarea unei sticle de apă reutilizabilă în apropiere ar putea încuraja populația să bea suficientă apă.

Însă pentru a face asta, trebuie să te asiguri că sticla este mereu bine curățată și că nu are bacterii. Se știe că, de cele mai multe ori, forma sticlelor este cea care pume probleme, făcând dificil procesul de curățare.

Însă secretul pentru a curăța rapid și eficient sticlele „cu formă neregulată” a fost dezvăluit. Este vorba despre orez, un ingredient nelipsit din bucătărie. Procedeul este unul foarte simplu și poate fi aplicat la orice tip de sticlă, de fapt.

„Umpleți fiecare sticlă cu o cantitate mică de apă, orez și puțin lichid de spălat sau detergent de rufe.”, au declarat speciliștii britanici.

Acest ingredient va ajuta la curățarea interiorului sticlei și o va lăsa perfect curată, în timp ce lichidul de vase va elimina bacteriile și mirosurile.

Cu ce se poate înlocui orezul
De asemenea, specialiștii mai recomandă și folosirea unui capac pentru a acoperi sticla.

„Fixați capacul peste deschidere, în caz contrar, folosiți mâna pentru a acoperi sticla. Geniul din această sticlă este orezul, care este transformat într-o perie puternică, cu peri duri. Aceasta traversează părțile înalte ale sticlelor sau ale vaselor de flori pentru a elibera cu ușurință petele și reziduurile.”

Cei care nu au orez în cămară, l-ar putea înlocui cu câteva bile metalice dintr-un breloc obișnuit, obținându-se aceeași acțiune puternică de curățare.

Chiar și așa, atunci când sticlele încep să miros extrem de urat, poate fi nevoie de o curățare mai intensă pentru a schimba murdăria și mucegaiul.

Tot ce trebuie să faci este să umpli restul cu apă și să aplici amestecul de bicarbonat de sodiu și înălbitor și pe capacul sticlei. Lăsă sticla de apă cu amestecul peste noapte și clătește-o bine apoi dimineața.

Pentru sticlele ce se pot spăla în mașina de spălat vase, cel mai bine este să rulezi sticla printr-un ciclu de clătire înainte de a o folosi și să lași sticla să se usuce.