Radio Simplu

A murit cel mai în vârstă bărbat din lume. Avea 116 ani

GALERIE FOTO (2)

Un sud-african despre care se crede că era cel mai bătrân om din lume a murit la vârsta de 116 ani. Actele de identitate ale lui Fredie Blom arată că s-a născut în provincia Cape Eastern, în mai 1904, dar acest lucru nu a fost niciodată verificat de Guinness World Records, relatează BBC.

Când era adolescent, întreaga sa familie a murit din cauza gripei spaniole din 1918. Blom a supraviețiuit, a trecut prin două războaie mondiale și apartheid.

Blom declara pentru BBC în 2018 că nu există un secret special pentru longevitatea sa.

„Există un singur lucru – este omul de sus (Dumnezeu, n.r.). El are toată puterea. Eu nu am nimic. Eu pot să cad în orice moment, dar El mă ține”, a spus el.

Blom și-a petrecut cea mai mare parte a vieții ca muncitor – mai întâi la o fermă și apoi în industria construcțiilor – și s-a pensionat abia după ce a trecut de 80 de ani.

A renunțat la băutură în urmă cu mulți ani, dar nu și la tutun.

Totuși, din cauza carantinei impuse de guvernul sud-african pentru a limita răspândirea coronavirusului, Blom nu și-a putut cumpăra tutun pentru a-și face țigări la aniniversarea a 116 ani.

Familia lui Blom a spus că a acesta murit sâmbătă din cauze naturale în Cape Town.

„Acum două săptămâni, bunicul încă mai tăia lemne”, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei, Andre Naidoo, pentru AFP.

„A fost un om puternic, plin de mândrie”, a adăugat el.

Naidoo a mai spus că familia nu crede că moartea lui Blom a fost legată de COVID-19.