Radio Simplu

A dat-o afară! Decizie de ultimă oră în Guvern. Nelu Tătaru taie-n carne vie

Decizie de ultimă oră în Guvern. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, taie în carne vie. În contextul crizei de coronavirus și a neregulilor dintr-un spital important, șeful de la Sănătate a acționat.

Nelu Tătaru a luat o decizie radicală. A at afară o șefă de la un spital important din cauza mai multor probleme legate de criza de coronavirus.

Nelu Tătaru a dat-o afară

Adriana Nica a fost demisă oficial din funcţia de manager al Spitalului Universitar. Mai mult, Nelu Tătaru i-a găsit și înlocuitor. Este vorba despre Cătălin Cârstoiu.

,,În acest context, conducerea MS a aprobat încetarea contractului de management al doamnei dr Adriana Nica, contract care era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art.19 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020”, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Cătălin Cârstoiu a fost numit începând de marți în funcţia de manager interimar al unităţii medicale pentru o perioadă de 6 luni.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că doctorul Cârstoiu a asigurat conducerea unităţii sanitare încă de la data suspendării contractului managerului Adriana Nica.

Aceasta a fost demisă din funcţie în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii. Doctorul Cârstoiu are 46 de ani şi este din Piteşti. El a mai fost şef al SUUB în perioada 2009-2016. A demisionat în 2016, după ce a fost ales decan al Facultăţii de Medicină „Carol Davila”, conform Agerpres.