Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că femeile și bărbații sunt foarte diferiți din orice punct de vedere. În următoarele rânduri vom scoate în evidență câteva dintre cele mai evidente diferențe, cum ar fi comportamentul, ADN-ul, hormonii sau riscul de îmbolnăvire.
Aceste diferențe se conturează foarte devreme, cu mult înainte ca părinții să afle dacă vor avea fetiță sau băiat. Pentru foarte multe lucruri și procese care ni se întâmplă este responsabil în pricipal AD-ul pe care îl avem.
În primul rând, diferiți sunt hormonii care dictează genul. Pentru bărbați sunt specifici cromozomii X și Y, în timp ce pentru femei sunt doi cromozomi X.
Indiferent dacă ai cromozomii XX sau XY aceștia vor dicta pe viitor cum vei crește încă din timpul sarcinii. De obicei, în comunitățile mai mici cromozomii feminini și cei masculini se dezvoltă în mod diferit față de cel normal.
Viața este absolut minunată! Și în general, dezvoltarea fătul pe parcursul celor nuă luni este un proces cu totul unic. Spre exemplu știai că orice detaliu despre tine, precum culoarea ochilor, înălțimea sau culoarea pielii tale sunt detalii care se stabilesc încă înainte de momentul fertilizării?
Un bebeluș care apare pe lume crește lună de lună în siguranță, în burta mamei. Chiar dacă vorbim despre att de multe luni, totuși ele trec repede iar lucrurile în această perioadă au loc cu o viteză uriașă.
Oamenii de știință spun că într-o lună femeile au doar 25% șanse să rămână însărcinate, ceea ce nu este chiar puțin, contrar primei impresii.
Combinarea dintre ovul șispermatozoid rezultă într-o creație unică și de fiecare dată surprinzătoare. În general primele semne ale unei sarcini se confirmă după măcar șapte zile.
În prima lună embrionul începe procesul de dezvoltare și este foarte vulnerabil pentru că produsul, de la ou devine un făt care începe să aibă toate organele și trăsăturile din ce în ce mai dezvoltate.
La început se formează inima, creierul, măduva spinării, și în același timp își încep formarea și mușchii, dar și oasele. Apar și bazele organelor interne care se instalează fiecare exact acolo unde trebuie să stea.
În timpul celei de-a șasea săptămână apar și mugurii care vor defini mai apoi ochii și membrele. Dacă mergi la ecografie în acea perioadă poți să auzi chiar și primele bătăi de inimă făcute de făt pentru că ele deja se aud foarte clar.
Cu toate acestea, inima nu este complet formată și își continuă dezvoltarea în următoarele săptămâni. Apar și primele formațiuni unde mai târziu vor fi plămânii, intestinele, apendicele.
Creierul își continuă și el creșterea și dezvoltarea. Pentru că măduva spinării devine din ce în ce mai lungă, apar și primele impulsuri nervoase.
Apoi se pot observa începuturile de urechi, nas sau degete. Statistica spune că majoritatea avorturilor spontane au loc în săptămâna a șaptea. Embrionii sunt eliminați pentru că aceștia nu au compatibilitate cu viața.
Dar se poate spune despre o sarcină ă e în proporție de 90% în afară unui pericol abia în săptămâna a 16. Fătul își va face simțită cu adevărat în timpul săptămânii cu numărul 38.
Mămicile trebuie să fie pregătite pentru că doar 5% dintre bebeluși vin pe lume exact la termenul la care sunt așteptați.