Radio Simplu

5 sfaturi pe care nicun cuplu nu trebuie să le respecte

Regulile au fost facute pentru a fi incalcate. Acest dicton poate fi aplicat cu incredere si in cazul relatiilor amoroase, in special atunci cand regulile nu fac decat sa iti saboteze fericirea si armonia in cuplu, nicidecum sa le favorizeze.

Iata, asadar, care sunt cateva dintre normele, aparent batute-n cuie, pe care le poti da uitarii in relatia de cuplu!

1. Trebuie sa aveti aceleasi pasiuni

Este cat se poate de adevarat faptul ca trebuie sa aveti puncte in comun pentru a putea „face casa buna” pe termen lung. Insa, ca regula generala, aceste puncte nu trebuie sa fie „comune” pana la capat. Cu alte cuvinte, daca tie iti place muzica pop, iar el prefera rockul, nu inseamna ca sunteti din start complet incompatibili.

Esentialul este sa aveti aceleasi dorinte si perspective majore asupra vietii – restul „detaliilor” nu vor face decat sa va condimenteze relatia, nu sa va desparta.

2. El trebuie sa fie cel mai bun prieten al tau

Intr-adevar, trebuie sa poti avea incredere in partenerul tau si sa te poti baza pe ajutorul lui la nevoie. Insa asta nu inseamna ca tot partenerul tau trebuie sa fie acela care te asculta, la infinit, povestind despre cat de frumos si de talentat este Ryan Gosling – pentru asta le ai pe amicele tale.

De ce insala barbatii. 4 motive pentru care sunt infideli

3. Nu trebuie sa va culcati niciodata suparati

O vorba din batrani spune ca nu este bine sa mergeti la culcare suparati. Realitatea ti-a dovedit, probabil, intre timp ca lucrurile nu stau chiar asa: uneori, noaptea chiar este un sfetnic bun. Cu alte cuvinte, anumite conflicte ori probleme serioase pur si simplu au nevoie de timp de reflectie inainte de a putea fi abordate si rezolvate asa cum se cuvine.

4. Nu trebuie sa aveti secrete unul fata de celalalt

Impartasirea tuturor gandurilor si actiunilor tale poate fi periculoasa. Lasand la o parte „doza de mister” necesara in orice relatie, cateodata este util sa ai cateva mici secrete pe care sa nu i le dezvalui partenerului tau dintr-un motiv foarte altruist: pentru a nu-l rani.

Greseli pe care le faci, fara sa-ti dai seama, si care il indeparteaza de tine

Chiar este nevoie sa ii spui si lui ca mamei tale nu-i place deloc cum se imbraca? Sau ca rochia in care arati excelent nu a costat doar 250 lei, ci dublu? Cata vreme nu va pun relatia in pericol, nu strica sa ai cateva mici secrete – fii sigura ca si el le are pe ale sale, din aceleasi considerente.

5. Daca va despartiti si va impacati, sigur nu va merge nici a doua oara

Daca va despartiti si va impacati constant, este clar ca relatia voastra are o problema – sau mai multe – pe care este indicat sa o rezolvati daca vreti ca lucrurile sa mearga vreodata cu adevarat intre voi.

Asadar, cine spune ca o despartire, urmata de o impacare, garantat va duce la un nou esec, nu trebuie sa aiba neaparat dreptate – cata vreme invatati amandoi din greselile trecutului.

Ba mai mult, o despartire poate avea darul de a va face pe amandoi sa va dati seama cat de mult va iubiti si cat de mult pretuiti, de fapt, ce ati construit impreuna. Nu degeaba se spune ca iti dai seama ce ai abia dupa ce pierzi acel Ceva sau pe acel Cineva, dupa caz.