Radio Simplu

5 sfaturi care te vor ajuta să-i ții pe hoții profesioniști de mașina ta

„Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!“ este o campanie derulată în perioada iulie – septembrie în țara noastră. Scopul campaniei: informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor de şi din autoturisme, prin transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă, distribuirea de materiale informativ – preventive cu recomandări destinate protecţiei autoturismelor şi prin organizarea de acţiuni cu grupuri ţintă.

Sfaturi:

1. Feriţi-vă lucrurile de valoare din maşină de ochii vigilenţi ai infractorilor, recomandat fiind să vă puneţi toate lucrurile de valoare în portbagajul maşinii şi să nu lăsaţi nimic important în interiorul acesteia, la vedere.

2. Aveţi grijă la spaţiul de parcare pe care îl alegeţi. Atunci când parcaţi maşina, chiar şi câţiva metri pot face diferenţa între un spaţiu mai sigur şi unul mai puţin sigur. Astfel, cel mai important este să vă uitaţi dacă aceasta este la vedere şi într-o zonă circulată sau vizibilă din interiorul caselor sau apartamentelor din jur. De asemenea, contează sa alegeţi un spaţiu care este mai luminat noaptea, nu unul întunecat.

3. Echipaţi-vă maşina cu sisteme de siguranţă. Chiar dacă acestea nu oferă o protecţie totală împotriva jafurilor, pot descuraja destul de mult hoţii. Instalaţi-vă un sistem de alarmă care poate fi văzut (cu lumini care se aprind intermitent) sau unul care să blocheze volanul.

4. Nu lăsaţi la vedere nici măcar lucruri ieftine. Pentru hoţi sunt tentante fie şi câteva haine rămase în interiorul maşinii. Să mascaţi cu o haină ceva de valoare, cum ar fi o geantă, nici atât nu e bine. Cel mai bine ar fi ca în interior să se vadă doar tapiţeria. Dacă totuşi nu este suficient spaţiu, puneţi lucrurile de valoare în portbagaj.

5. Verificaţi dacă a dispărut ceva imediat cum v-aţi întors la maşină. Dacă plecaţi chiar şi pentru câteva minute din maţină şi lăsaţi obiecte în ea, la vedere, verificaţi dacă toate sunt la locul lor imediat cum v-aţi întors.