Radio Simplu

5 lucruri pe care ochii le spun despre starea generală de sănătate

Despre ochi se spune cum că ar fi oglinda sufletului, însă în același timp ei pot indica o mulțime de semne cu privire la starea de sănătate. Află care sunt acestea și ia măsuri!

Urcior permanent

Dacă ai urcior,trebuie să știi că acesta apare în urma iritațiilor. Acesta este umflătură la baza genelor care apare din cauza unui blocaj la nivelul glandelor sebacee și în mod normal ar trebui să dispară în câteva zile,dar dacă persistă,poate fi destul de deranjant.

Un urcior care persistă mult timp poate fi un simptom al carcionomului și cel mai indicat este să mergi la doctor,la un consult.

Sprâncene rare

Dacă ai observat că sprâncenele tale au început să devină din ce în ce mai rare,motivul ar putea fi ori înaintarea în vârstă,stresul sau deficiența de vitamine.Alopecia areată,adică golurile de păr mai pot apărea și din cauza hipotiroidismului. Așa că dacă observe piederi massive de păr,verifică și starea de sănătate a glandei tiroide.

Privire încețoșată

Foarte multe persoane petrec extrem de mult timp în fața calculatorului,atât la muncă,cât și acasă,ceea ce într-un interval foarte scurt de timp duce la vederea încețoșată. Dacă și tu faci parte din această categorie,cu siguranța ți s-a întâmplat să ai senzația de ochi uscați.

Este necesar consultul medicului oftalmolog,care îți poate recomanda picăturile de ochi sau ochelari de protecție pentru atunci când petreci timp în fața monitorului.

Ochi umflați

Cu toții avem momente când privirea pare să ne trădeze ceea ce simțim,atât interior,cât și exterior. Dacă simți nevoia constant să stai cu ochii măriți în permanență,ca și cum te-ai strădui să vezi ceva,ar putea fi vorba despre probleme cu tiroida sau o boală a ochilor. Dificultatea de a putea închide ochiieste unul dintre simptomele care fac ochii să pară umflați.

Albul ochilor-îngălbenit

Ne privim zilnic în oglindă,așa că este imposibil să nu observi schimbările de culoare ale ochilor. Adulții și chiar și nou-născuții cu ficatul nedezvoltat pot fi un semn al icterului. Cei care suferă de ciroză sau hepatită au și ei acest simptom,așa că dacă observi ca albul ochilor începe să se transforme în galben,nu trece cu vederea și află care este cauza.