Radio Simplu

4 probleme de sănătate pe care le pot rezolva îmbrățișările

Nu mai este nici un secret faptul că îmbrățișările sau așa zisele ,,giugiuleli” cu persoanele iubite ne fac mai fericiți și mai relaxați.

Cercetătorii au studiat efectele acestui fenomen dincolo de starea de bine ce se instalează în urma îmbrățișărilor și au dovedit ștințific că acestea au un rol benefic asupra sănătății!

Întăresc sistemul imunitar

În urma îmbrățișărilor, corpul uman secretă serotonină, dopamină și oxitocină, adică așa numiții hormoni ai fericirii. Acești hormoni responsabili pentru starea noastră de bine întăresc sistemul imunitar și feresc organismul de infecții.

Pot reduce tensiunea arterială

În momentul îmbrățișării sau, mai precis, momentul în care pielea ta intră în contact cu pielea unei persoane dragi, creierul transmite glandelor suprarenale să elibereze mai puțin cortizol (hormonul stresului).

Drept urmare, corpul este mai relaxat, iar tensiunea arterială scade și ea.

Te ferește de bolile de inimă

Cu cât ești mai puțin stresat, cu atât inima ta este mai sănătoasă. Astfel, câteva îmbrățișări pe zi au rolul de a ține stresul și anxietatea deoparte și de a normaliza tensiunea arterială.

Ajută la calmarea durerii

Atunci când eliberează oxitocină, corpul uman simte mai puțină durere. Oxitocina ajută mușchii să se relaxeze, așadar mai puțină durere. De asemenea, îmbrățișările sau atingerile ne fac mai puțin anxioși și ne asigură un somn mai odihnitor.