Radio Simplu

4 carbohidrați antiinflamatorii pe care ar trebui să îi consumi zilnic

Majoritatea persoanelor se țin departe de carbohidrați, mai ales dacă își doresc să piardă câteva kilograme. Ceea ce nu este complet greșit, dacă ne referim la carbohidrați procesați, precum pâine și chips-uri. Însă, odată aleși carbohidrații antiinflamatorii, care sunt sănătoși și naturali, vei observa schimbări semnificative, mai ales în zona abdomenului. Iată care sunt cei patru care trebuie consumați zilnic, potrivit nutriționiștilor:

Fasole

Boabele de fasole conțin fibre, proteine, fosfor, calciu, fier și potasiu. Calciul și fosforul au un rol important în a menține sănătatea oaselor, iar potasiul și sodiul acționează împreună pentru a menține tensiunea arterială. O porție mică de fasole îți va satisface foamea fără să îți ofere o mulțime de calorii, grăsimi sau colesterol. Cu atât de multe tipuri existente de fasole, poți consuma acest aliment în fiecare zi, fără să te plictisești.

Dovleac

Dovleacul conține mai mult potasiu decât o banană, dar și o cantitate considerabilă de fibre, vitamina A și magneziu. Există o mulțime de rețete cu dovleac pe care le poți găti foarte ușor, așa că nu ezita să ieși din zona de confort și să încerci noi preparate. Un studiu realizat în anul 2009 a demonstrat că persoanele care au consumat zilnic o porție de dovleac au ajuns să mănânce mai puțin și să-și păstreze silueta dorită.

Mazăre

Mazărea este o sursă incredibilă de vitamine și minerale, dificil de găsit împreună în alt aliment dulce. O porție de mazăre îți va oferi vitamina K, fier, vitamina C, magneziu și fibre, ajutând la arderea grăsimilor de pe abdomen. Având în vedere că este bogată în fibre, mazărea ajută la menținerea senzației de sațietate, ținând greutatea sub control. 

Cartofi dulci

Cartofii normali pot crește nivelul de zahăr din sânge, așa că, dacă îți dorești să scapi de grăsimea de pe abdomen, ar trebui să îi consumi moderat. Cartofii dulci, pe de altă parte, conțin mai puține calorii și reprezintă o sursă importantă de vitamina A (care îmbunătățește vederea, sănătatea oaselor și imunitatea). Folosește cartofii dulci în salate, consumă-i fierți, la aburi sau la cuptor, alături de legume.