Radio Simplu

3 remedii care scad nivelul de acid uric din organism

În cazul în care suferi din cauza durerilor în articulații este foarte important să ții la un nivel optim acidul uric. În acest fel vei reuși să reduci din complicații, dar și să ameliorezi simptomele existente.

Dacă nu vei avea grijă de acest aspect, vei suferi din cauza unor boli care își vor pune amprenta într-un mod negativ asupra calității vieții tale. Acest acid apare după ce organismul descompune purinele din alimente și le trimite în sânge ca să fie eliminate.

Problemele apar în momentul în care acidul uric se acumulează în cantități excesive în organism. Acest lucru se întâmplă ori pentru că este vorba despre o cantitate prea mare de acid sau pentru că organismul pur și simplu nu îl mai poate procesa chiar dacă e puțin.

Din cauza acestui exces de acid cel mai mult sunt afectate articulațiile, dar apar și pietre la rinichi, gută și multe alte boli care dacă nu sunt depistate și tratate în timp util riscă să devină mult mai grave.

Dacă vrei să ții sub control acest pericol de a avea acid uric în exces, poți să apelezi la remedii naturale, nu neapărat la soluții medicamentoase. În unele cazuri acidul uric este eliminat cu ajutorul procesului de urinare, prin care sunt susținuți și plămânii.

Poți să folosești de exemplu apă călduță cu oțet de mere. Este un remediu simplu, dar foarte eficient, în cazul în care îi dorești să scapi de acidul în exces.

Acidul malic care să găsește în oțet ajută la descopunerea acidului uric. În așa fel este prevenit procesul de formare de cristale, dar și instalarea afecțiunilor inflamatoare.

Oțetul mai este bun pentru că ajută la procesul de curățare a sângelui, dar și pentru că stabilește un nivel optim pentru ph-ul din sânge. Vei avea nevoie de 2 linguri cu oțet de mere și de o cană cu apă. Ca să prepare acest medicament natural, pur și simplu amestecă oțetul cu apa călduță.

Bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol o cană din acest amestec, și o altă cană între prânz și cină. Ține acest tratament timp de 2 săptămâni, maxim 3.

Alt remediu potrivit în cazul excesului de acid uric din organism este și infuzia din urzică. Această planta apparent banală are de fapt proprietăți de detoxifiere completă a organismului.

Componentele din urzică pot să ajute inclusive la curățarea sângelui sau la protejarea rinichilor. Vei avea nevoie de o cană cu apă și de o lingură de urzici.

Lasă apa și după ce aceasta va da în primul clocot pune în ea frunzele de urzică. Acoperă vasul și lasă compoziția la infuzat pentru 10 minute. Timp de 10 zile, bea câte 2 căni pe zi din acest lichid.

Coada calului este un alt tip de planta cu proprietăți de detoxifiere a organismului. Datorită consumului ei, se va mări cantitatea de urină și automat se va micșora cea de acid uric.

Vei avea nevoie de o cană cu apă și de o lingură de coada calului. După ce a clocotit apa, adaugă și planta acolo. Lasă amestecul la infuzat 10 minute. Consumă acest lichid 10 zile.