Radio Simplu

3 lucruri eficiente pe care le poți face pentru mâinile uscate

Temperatura scăzută de afară și aerul uscat din birouri sau de acasă determină pielea să se usuce. Această situație poate fi evitată, dacă respecți câțiva pași de îngrijire a mâinilor în sezonul rece. Iată 3 lucruri eficiente pe care le poți face pentru mâinile uscate:

Exfoliază-ți mâinile cel mult o dată pe săptămână
 
În anotimpul rece nu este recomandat să exfoliezi pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea îndepărtată prea des lasă mâinile mai sensibile la frig și deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat.  Ai grijă ca particulele abrazive din componența scrubului să nu fie foarte agresive.

Hidratează intens

În această perioadă rece este recomandat este să porți în poșetă o cremă de mâini extrem de hidratantă și să o folosești ori de câte ori simți că ai nevoie, în special după ce te speli pe mâini sau măcar dimineața și seara. Alege o cremă care conține ingredinte active anti-îmbătrânire, pentru a stimula regenerarea celulară.

Apelează la măștile pentru mâini
 
Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun și pune mâinile pentru 15-20 minute în mănuși speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.