Radio Simplu

2.798 de cazuri de coronavirus din China, confirmate la nivel mondial. 37 de pacienţi din 11 ţări au contractat infecţia

Numărul cazurilor de infecţie cu virus 2019-nCoV ajunsese ieri la 2.798, din care 2.741 în China, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS, împreună cu alţi oficiali se află la Beijing pentru a ajuta autorităţile chineze să ţină sub control epidemia, potrivit datelor OMS făcute publice ieri. Din ce se ştie până acum, perioada de incubaţie a virusului este de două-zece zile, însă reprezentanţii OMS au nevoie de o colectare mai bună a datelor pentru a trage o concluzie asupra potenţialului de transmitere a infecţiei.

Din cele 37 de cazuri confirmate în afara Chinei, trei nu aveau simptome. Vârsta medie a pacienţilor este de 45 de ani, 71% din cazuri fiind bărbaţi, din datele colectate până acum. Totodată, statistica arată că, din cele 37 de cazuri confirmate în afara Chinei, în 34, pacienţii aveau un istoric de călătorie în Wuhan, oraşul unde s-a declanşat epidemia. Într-unul dintre cazuri, se pare că a avut loc o transmitere de la om la om în cadrul familiei, în Vietnam.

Coronavirusul a ajuns prin intermediul celor 37 de pacienţi în 11 ţări. Astfel, patru cazuri au fost confirmate în Japonia, două în Republica Coreeană, două în Vietnam, patru în Singapore, patru în Australia, patru în Malaysia, cinci în Thailanda, unu în Nepal, cinci în SUA, unu în Canada şi trei în Franţa.

Potrivit datelor OMS, 80 de decese au fost cauzate de coronavirusul din China, toate în această ţară, însă autorităţile chineze au spus, astăzi, că numărul deceselor a ajuns la 106.