Radio Simplu

11 poze despre care toată lumea a crezut că sunt reale însă s-au înșelat

GALERIE FOTO (12)

Utilizatorii de Internet postează în fiecare zi milioane de poze. Cei care le văd simt diferite lucruri în legătură cu ele, însă cele mai bune dintre acestea ajung peste tot pentru că devin virale. Mulți le apreciază și le distribuie, dar foarte puțini își fac timp să citească și comentariile la ele.

Pentru că dacă ar fi citite comentariile, oamenii și-ar da seama că unele dintre acestea nu sunt reale. Ți-am pregătit câteva poze ca să îți dai seama despre ce vorbim și să fii mai atent data viitoare când vezi vreo poză deosebită.

Această poză a ajuns pe Internet alături de comentariul că acest vas lasă pe mare deșeuri. Adevărul, explicat de Ministrul Mediului din Uruguay, este că acesta este un vas de croazieră care tocmai a pornit și ceea ce pare a fi deșeuri, reprezintă de fapt nisipul și nîămolul ajunse la suprafața apei.

În această fotografie se pare că avem un dinte de megalodon și un os de balenă. Aceste două fosile au fost găsite în locuri și în momente diferite. Dar un vânzător talentat le-a unit într-o singură sculptură. Dacă ar fi fost vorba despre bucăți din animale adevărate ar fi fost nevoie de milioane de euro pentru păstrarea lor în muzeu.

De curând a ajuns pe Internet o poză în care un munte arată ca o broască țestoasă. Chiar dacă poza a devenit virală, totuși acest munte nu există. Poza a fost făcută din mai multe frânturi de poze.

Mii de aprecieri și de distribuiri a avut această poză care îl înfățișează pe Captain, un câine care a stat în fiecare zi, timp de 7 ani, la locul de veci al stăpânului. Și povestea și poza sunt reale, singura problemă este că acestea 2 nu sunt conectate, pentru că povestea a fost corelată de mai multe poze cu căței trisți lângă stăpânii în ultima clipă a lor.

Aceasta se vrea a fi o poză de la revelionul din Paris. Este falsă pentru că de fiecare dată, focurile de artificii în noaptea dintre ani se dau chiar din vârful Turnului. Apoi, francezii au spus că aceste artificii s-au dat într-adevăr, doar că de ziua națională.

Aceste desene există cu adevărat doar că poza a fost editată. Artistul care a desenat pereții a făcut-o stând cu capul în jos, așa a obținut și efectul reflectării pe apă.

Ai crezut că un fotograf agil a prins momentul perfect? Nu, este doar un băiat care ține o sculptură în mâini. se poate găsi peste tot în Tokyo.

Această poză a fost distribuită masiv dar este falsă. nu este aceeași pădure după 10 ani ci două păduri diferite. În stânga este un teritoriu pregătit pentru plantarea palmierilor, nu va rămâne așa.

Chiar dacă în poză vedem o gâscă ce pare grijulie cu un cățel înghețat, totuși după mai mute cercetări mai mulți internauți au ajuns la concluzia că și poza și povestea din spatele este falsă. De fapt, aceasta este o luptă între cei 2.

Această poză și comentariul de lângă ea sunt adevărate. Într-adevăr o căprioară și un râs s-au ascuns de incendiile din California. Dar după acest eveniment, poza a ajuns să reprezinte orice incendiu cu sau fără animale salvate.

În primul rând poza este făcută în Cehia iar în al doilea rând, acesta nu este un urs polar real. Este doar un costum purtat de un tînăr care a vrtu să atragă atenția asupra pericolelor la care expunem natura.