Radio Simplu

1 Mai 2020: poți să faci baie în Marea Neagră?

Încă de pe vremea comunismului, Litoralul era luat cu asalt de 1 mai de turiști dornici de distracție prelungită și o baie în apa rece a mării.

Anul acesta „sărbătoarea muncitorească” va fi diferită. Românii se întreabă cum va arăta această zi la noi în țară, în condițiile în care starea de urgență și Ordonanțele militare încă sunt în vigoare. Dacă nu exista pandemia de coronavirus, am fi avut parte de o minivacanță de 1 mai pe cinste de 3 zile, în condițiile în care anul aceasta pică vineri.

România se află încă în stare de urgență până la 15 mai, iar asta înseamnă restricții dure reglementate prin cele 10 ordonanțe de urgență emise de Ministrul de Interne. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a a anunțat zilele trecute că autoritățile pregătesc restricții suplimentare pentru minivacanța de 1 mai.

„Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paști sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paști! Deci, de 1 mai nimeni să nu-și planifice că va ieși, știu eu, la… La grătar, la iarbă verde și așa mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Vezi cum va fi vremea pe 1 mai pe www.redactia.ro