Radio Simplu

5 tipuri de mâncare care ne schimbă culoare ochilor

Culoarea ochilor este o trăsătură genetică determinată de cantitatea și distribuția melaninei în iris. Este un proces complex în care mai multe gene intervin în urmărirea rezultatului final. În același mod, există trei elemente ale irisului care contribuie la acordarea culorii sale: melanina epiteliului irisului, melanina părții anterioare a irisului și densitatea stromei irisului. În plus față de melanină, un alt pigment care acționează în acest proces este lipochromul.

Dacă ești unul dintre acei oameni care nu sunt mulțumiți de culoarea ochilor lor, și folosești zi și noapte lentile de contact, poți uita de toate acestea. Iată o listă de 7 tipuri de alimente care vor schimba culoarea ochilor tăi. Pas cu pas, puțin câte puțin și în mod natural. Trebuie doar să consumi zilnic următoarele produse alimentare, dacă este posibil în diverse combinații. În mai puțin de o jumătate de an veți vedea rezultatele.

1. Spanac
S-a demonstrat că atunci cand vine vorba de produse bogate in fier, spanacul contine o cantitate uriașă, asa ca merita să-l  consumi mai ales dacă suferi de anemie. Este, de asemenea, o sursă de de calciu. În plus, conține vitaminele C, E, K, B1, B2, B6 și componentele care susțin corpul nostru – iod, mangan sau caroten. Interesant este că fierul pe care îl conține ajuta irisul ochiului nostru să devină mult mai cristalin. Treptat, scade tonurile culorii ochilor.

2. Mierea
Mierea este un lichid dulce și vâscos produs de albine din nectarul florilor sau din secrețiile părților vii ale plantelor sau din excrețiile insectelor care sug de plante. Albinele o colectează, o transformă și o combină cu enzime și o păstrează în fagurele unde se maturizează. Mierea întotdeauna limpezește dacă se folosește frecvent, datorită peroxidei naturale pe care o conține. Dacă o folosești pe păr, va deveni și el mai luminos.

3. Ceapa
Ceapa este una dintre cele mai vechi legume cunoscute. Această legumăa fost cunoscută pentru proprietățile sale unice încă din urmă cu 5000 de ani. În ciuda trecerii timpului, ceapa nu își pierde popularitatea și este încă folosită în multe feluri, uneori nu numai în bucătărie. Ceapa produce un efect de strălucire pentru  ochi, datorită proprietăților sale care îi ajută să fie mai cristalini.

4. Ghimbirul
Ghimbirul este o plantă a familiei Zingiberaceae, a cărei tulpină este un rizom orizontal foarte apreciat pentru aroma picantă. Se folosește ca medicament pentru a reduce tumorile, defectele corpului și în tratamentele de paralizie. În plus față de toate acestea, dacă utilizezi  ghimbir, îți poți curăța ochii natural.

5. Peștele
Peștele este o sursă excelentă de acizi grași nesaturați și, prin urmare, acționează  și anticancer. Datorită acestui beneficiu poți mânca chiar și peștii grași a căror consum are un efect protector asupra sistemului cardiovascular. În plus, acizii omega-3 sunt capabili să influențeze favorabil proporțiile dintre  de colesterol – nivelurile de colesterol “rău” și “bun”. Consumul de pește ajută prin nutrienții săi, a vitaminelor și, bineînțeles, a mineralelor. Conținutul său ridicat de complex B va face diferența pentru a lumina irisul ochilor.

loading...

Add comment