Radio Simplu

10 fotografii care au fost făcute doar la o zi distanță – este șocant ce s-a întâmplat după

O mulțime de lucruri se pot întâmpla în 24 de ore – chiar și distrugerea unui întreg oraș. Privind la aceste imagini, este greu de crezut că străzi de beton și clădiri metalice puternice ar putea fi distruse, dezintegrate și spintecate într-o clipită.

 

1. Erupția Muntelui Saint Helen, 1980

Vulcanul Saint Helens din Washington a erupt în primăvara anului 1980. A fost atât de puternic încât o coloană de cenușă a crescut la zeci de kilometri înălțime. O scurgere uriașă formată din lavă, pietre și gaze fierbinți a ridicat partea de sus a vulcanului și a schimbat zona dincolo de recunoaștere.

 

2. Cernobîl, URSS

Orașele industriale mici, Cernobîl și Pripyat, au devenit celebre după acest eveniment trist. În 1986, a avut loc o explozie la centrala nucleară de la Cernobîl. Într-o clipă, orașele s-au transformat în ceea ce s-a numit zona de excludere. Cetățenii și-au abandonat casele deoarece radiațiile radioactive invizibile le-au acoperit împrejurimile, creând un loc întunecat și care îți dă fiori.

 

3. Diferența de temperatură

Crezi sau nu, există zăpadă chiar și în deșerturile fierbinți din Africa. Într-una din lunile ianuarie, un strat gros de zăpadă a acoperit Sahara. Modificările severe ale temperaturii pot aduce iarnă reală chiar și în cele mai fierbinți zone tropicale!

 

4. Tsunami în Japonia

Un cutremur din Oceanul Pacific din apropierea coastei de est a orașului Honshu a cauzat unele dintre cele mai puternice valuri de tsunami pe care orașul le-a văzut vreodată. Înălțimea maximă fixă ​​a fost de 40 de metri, cu un debit incredibil de rapid de apă, distrugând totul în calea sa. În acea zi, natura și-a arătat puterea enormă asupra omenirii așa cum o cunoșteam.

 

5. Căderea Zidului Berlinului

După victoria asupra fascismului, țările din coaliția anti-Hitler au împărțit Germania în mai multe zone de ocupație, despărțite de zidul înalt de beton care avea o lungime de 155 km, protejând capitala țării în Berlin. 28 de ani mai târziu, în 1989, Zidul Berlinului a fost distrus, schimbând complet modul în care arăta orașul.

 

6. Uraganul Harvey

Un ciclon tropical pe nume Harvey a lovit Texasul, ca rezultat al ploilor abundente în august 2017. Evenimentul a lăsat multe părți ale Texasului să arate ca o inundație post-apocaliptică. E greu de crezut că ne uităm la fotografii reale ale urmărilor și nu la scene dintr-un film dezastruos.

 

7. Căderea Bursei din 1929

Astăzi este asociază Black Friday li cu vânzări la mall-urile noastre preferate, dar în 1929, această zi „neagră”a marcat începutul Marii Depresii, o criză globală care a durat 10 ani după ce piața de capital a intrat într-o criză majoră în SUA.

 

8. Cutremurul din Haiti, 2010

Haiti a văzut cel mai mare cutremur în ianuarie 2010, mai mult de 500.000 de oameni devenind victime ale puterii distructive. În timp ce cutremurul a durat doar o scurtă perioadă de timp, natura și-a arătat puterea incredibilă, lăsând în urmă doar haosul.

 

9. Un cutremur în Oceanul Indian

Acest cutremur a avut loc în Oceanul Indian, cauzând cel mai mare tsunami înregistrat în lume. Apa acoperise țărmuri din Indonezia, Sri Lanka, India de Sud și Thailanda. Valurile tsunami au fost atât de puternice încât vibrațiile au atins chiar și Republica Africii de Sud.

 

1. Uraganul Katrina

Unul dintre cele mai dezastruoase uragane din istoria SUA a avut loc în New Orleans, 2005. Orașul de sub nivelul mării a fost afectat de vânturi puternice și de inundații. Străzile au fost spălate literalmente, lăsând o mare parte a orașelor sub apă.

loading...

Add comment