Radio Simplu

6 sfaturi practice auzite de la milionari pe care fiecare dintre noi am putea să le folosim în viața de zi cu zi

A deveni milionar nu este doar un vis nerealist. Statisticile arată că mai mult de jumătate din milionari sunt auto creați. Lecțiile pe care le putem învăța de la ei nu ne pot garanta statutul de milionar, dar merită să le ascultăm.

 

1. Regula 50/30/20

Aceasta este o regulă care poate fi utilizată pentru gestionarea unui buget. Se presupune că îți împarți venitul în 3 categorii:

– Prima categorie este esențialul vieții. 50% ar trebui să fie alocați pentru cheltuieli lunare, cum ar fi chiria, transportul, utilitățile, alimentele etc.

– A doua categorie se referă la cheltuielile personale. Aceasta înseamnă că poți folosi 30% din venitul tău pentru divertisment, cumpărături, hobby-uri și orice altceva care te face fericit.

– Ultima categorie este economisirea. 20% din banii tăi ar trebui să meargă direct la bancă. Poți să urmezi sfatul lui Grant Cardone, un milionar auto-făcut.

„Pune-ți banii salvați în conturi securizate (nedeclarate). Nu folosi niciodată aceste conturi pentru nimic, nici măcar pentru o urgență. Până în prezent, cel puțin de două ori pe an, sunt falimentat pentru că îmi investesc mereu surplusul în acțiuni pe care nu le pot accesa”.

 

2. Cumpără în cantități mari și produse care sunt la reducere

În mod evident, nu este tipul de sfat pe care îl aștepți să-l primești de la milionari. Dar cu toții suntem de acord că acest mod de cumpărături poate economisi niște bani. Această regulă se aplică produselor pe care le vei folosi de fapt și nu le vei arunca.

 

3. Nu folosi cardul de credit

Dacă ai un card de credit în portofel, te încurajează să cumperi imediat ceea ce dorești, indiferent dacă îți poți permite sau nu să faci acest lucru. Dar folosirea cardurilor de credit pentru a face achiziții înseamnă a cheltui bani pe care nu îi ai de fapt.

În plus, realitatea ratelor ridicate ale dobânzii face achizițiile tale mult mai scumpe.

 

4. Încearcă să cumperi de la producători

Înainte de a cumpăra ceva dintr-un magazin, pune-ți această întrebare: „Este posibil să cumpăr asta direct de la producător?” Destul de des poți afla că poți comanda produsul la un preț mai mic.

Uneori s-ar putea să te confrunți cu cantitatea minimă de comand; în acest caz, poți să sugerezi prietenilor să plasați o comandă împreună, motivând-o cu prețuri atractive.

 

5. Să nu cheltui bani este același lucru ca și cum ai produce niște bani

Cu cât cheltui mai puțin, cu atât mai mult ai și asta este o concluzie evidentă. Fă cumpărăturile rațional și dacă te lupți cu cumpăratul impulsiv, poți să îți pui aceste întrebări înainte de fiecare achiziție: „Chiar am nevoie de asta? Dar dacă nu o cumpăr?”

 

6. Trăiește la un standard sub nivelul tău

Cea mai mare problemă a multor oameni este că aceștia cheltuiesc mai mult decât câștigă. Singurul mod în care îți poți mări bugetul este să trăiești sub mijloacele tale.

Ne întâlnim adesea cu oameni care cumpără case frumoase într-un cartier frumos doar pentru că vor să îi impresioneze pe alți oameni. Ei se gândesc la ceea ce vor spune prietenii și membrii familiei lor. Gândește-te la tine, concentrează-te asupra vieții tale și nu încerca să te lauzi.

 

loading...

Add comment