Radio Simplu

Un bărbat suedez a devenit prima persoană care a murit din cauza unei operații de mărire a penisului

Aproximativ 8 400 de bărbați trec anual prin operații de mărire a penisului, asta în ciudat tuturor riscurilor groaznice la care ei se expun și mai nou, la moarte. Acesta este u număr considerabil de bărbați care se lasă în grija doctorilor și a bisturielor lor.

 

Acest număr nu se referă și la persoanele care fac operații de alungire a penisului deoarece acestea două menționate sunt două proceduri diferite (mărirea și alungirea) care totuși sunt realizate în același timp; asta în ciuda recomandărilor specialiștilor conform cărora ar trebui realizate la câteva săptămâni distanță.

 

Poate că acum, bărbații  vor tinde să asculte mai mult deoarece această operație duală și-a confirmat prima victimă fatală: un suedez în general sănătos de 30 de ani.

„Acesta este primul caz descris în care o procedură ce era relativ simplă și sigură, o operație de mărire a penisului prin intermediul transferului de grăsime proprie, a cauzat moartea unui tânăr bărbat sănătos.”, a raportat studiul publicat de către Journal of Forensic Sciences.

 

Pacientul  a trecut prin ambele tipuri de operație, cea de mărire și cea de alungire în timp ce doctorii i-au îndepărtat grăsime de la nivelul abdomenului pentru ca mai apoi să o transfere în penis.

 

Dacă încă nu ți s-a făcut greață, atunci poate că ar trebui să știi că procedura presupunea crearea unei găuri pentru a slăbi ligamentul de la  baza penisului urmată apoi de pomparea a 60 de mililitri de celule lichide. Procesul de injectarea decurgea conform planului propus, asta până când, inima bărbatului a început să bată tot mai repede și tensiunea arterială a devenit extrem de ridicată.

 

El, ulterior a avut un atac de cord și a murit în următoarele două ore.  Doctorii au concluzionat mai târziu că grăsimea care fusese folosită pentru a slăbi ligamentul, accidental a călătorit prin vasele de sânge înțepate și mai apoi a ajuns în plămâni. Acolo, pur și simplu vasele au explodat din cauza grăsimii și plămânii au suferit un embolism.

 

O problemă similară a avut loc din cauza 13 augmentări și ridicări ale feselor la un caz din Mexic, conform unui studiu din 2015.

Cu toate că victima ce a rămas anonimă este prima despre care se știe că într-adevăr a murit din cauza unei astfel de operații, alți pacienți au experimentate niște efecte secundare destul de groaznice.

 

„Aceasta reprezintă o procedură complet inutilă care nu funcționează absolut niciodată și chiar desfigurează un bărbat și în plus te și poate omorî.”, a spus Tobias Kohler pentru BuzzFeed News, un urolog care nu a luat parte la studiul menționat. „Acesta este cel mai groaznic caz pe care l-am întâlnit, însă există numeroase alte consecințe teribile, începând de la desfigurare până la disfuncția erectilă permanentă și la chiar mai rău de atât.”

 

Este un risc foarte mare să te expui la o procedură care pentru cei mai mulți pacienți reprezintă un moft sau este realizată doar în scop cosmetic și în niciun caz pentru sănătate.

„Cei mai mulți dintre bărbați care își doresc tratamentul pentru alungirea penisului au o mărime normală a acestui organ și care funcționează în parametri normali.”, un studiu din 2015 a clarificat. Deși mulți dintre ei experimentează un fel de maladie a dismorfiei corpului care îi împiedică să își vadă penisul ca fiind un organ perfect normal și funcțional.

 

„Dacă sfârșești prin a avea un organ pe care nimeni nu îl poate recunoaște ca fiind un penis, atunci asta nu poate fii decât foarte rău.”, a spus Kohler cu privire ela procedură, mai ales ținând cont de faptul că foarte mulți bărbați fac anual asta.

 

Atât asta cât și moartea bărbatului suedez ar trebui să reprezinte o lecție pentru toată lumea prin care să învățăm să ne iubim exact așa cum suntem.

 

 

Add comment