Radio Simplu

Top 3 secrete pe care Vaticanul nu vrea să le afli

În Roma, orașul Vatican este unul independent, la care ne putem referi și sub denumirea de Sfântul Scaun, care este organul de conducere al Bisericii Catolice.

Mai jos, îți vom prezenta câteva secrete despre Vatican pe care sigur nu le cunoșteai.

1. Exorcizările 

Cu progresele înregistrate în domeniul psihologiei, neuroștiinței și al biologiei, este greu de crezut că exorcizările încă mai există și sunt efectuate de Biserica Catolică.

Cu toate acestea, potrivit fostului exorcist Gabriele Amorth, care se pare că a efectuat circa 70.000 de exorcisme în biroul său din Vatican, există aproximativ 300 de exorciști în întreaga lume, și alți 4 care lucrează la Roma.

Pe lângă preoții care efectuează exorcisme, cel puțin doi Papi din ziua de azi au efectuat exorcizări în Vatican.

Primul a fost realizat de Papa Ioan Paul al II-lea în martie 1982, pe o tânără pe nume Francesca Fabrizi, din regiunea Umbria, din Italia.

În timpul exorcizării, ea s-a răsucit și a strigat. Papa a spus că va ține o slujbă pentru ea a doua zi, care se pare că ar fi vindecat-o. Femeia a continuat să ducă o viață normală, să se căsătorească și să aibă copii.

Cel de-al doilea exorcism al Papei Ioan Paul al II-lea a fost în septembrie 2000, când o femeie cu o istorie în a fi posedată de demoni se afla pe prima linie a audienței săptămânale a Papei.

Se pare că femeia a avut accese de furie și a trebuit să fie reținută, însă a fost prea puternică și a luptat împotriva agenților de securitate. Când în cele din urmă a fost prinsă, Papa Ioan Paul a vorbit cu ea, a îmbrățișat-o și i-a făcut un exorcism.

În ciuda acestui fapt, lucrurile nu au funcționat, iar părintele Amorth a trebuit să facă o sesiune de exorcizare care a durat circa două ore, iar asta a doua zi.

Apoi, în mai 2009, Papa Benedict al XVI-lea a efectuat un exorcism asupra a doi bărbați care efectiv zbierau, în timpul audienței săptămânale.

Aparent, atunci când Papa Benedict a binecuvântat oamenii, ei și-au revenit și au fost vindecați.

2. Papii care s-au retras

Pentru majoritatea Papilor, aceasta este o slujbă pe care o au până în ziua în care vor muri. Face parte din Dogma Catolică. Un părinte nu renunță la copiii săi.

Totuși, asta nu înseamnă că nu li se permite. S-a întâmplat de foarte puține ori în ultimii 1.000 de ani ca Papii să demisioneze sau să se retragă. Mai exact, din 123 de Papi, doar 5 au abdicat.

3. Banca Vaticanului și aurul nazist

Potrivit unui document al Departamentului de Trezorerie din 1946, Vaticanul ar fi putut deține sau chiar și face contrabandă cu aurul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în ciuda faptului că este o entitate neutră.

Documentul, care a fost adus în atenția publicului în 1997, a declarat că banca Vaticanului a deținut 200 milioane de franci, ceea ce reprezintă aproximativ 254 milioane de dolari în 2016, pentru naziști.

Potrivit unui zvon citat în document, acești bani au fost mai târziu livrați prin ceva ce se numea „conducta Vaticanului” în Argentina și Spania, unde a fost dat naziștilor care erau urmăriți penali pentru crime de război.

Banca de la Vatican a făcut, de asemenea, inventarul banilor furați de sârbi și evrei de către Utashe, un regim marionetă nazist din Croația.

La sfârșitul războiului, Utashe a început să jefuiască victimele campaniilor de curățare etnică și apoi a făcut contrabandă cu 350 de franci elvețieni, în valoare de aproximativ 440 milioane de dolari, din Iugoslavia prin Vatican.

Banii au fost apoi folosiți pentru a susține organizația criminală Ustashe în timp ce era în exil. În 2000, a fost intentat un proces împotriva Vaticanului cu privire la această problemă, dar totul a eșuat în cele din urmă.

Redactia Radiosimplu

Add comment