Radio Simplu

Descoperirea secolului! – Specialiștii au identificat 4 tipuri de cupluri și soarta fiecăreia dintre aceste relații

Oamenii de ștință de la Universitatea din Illinois au desfășurat un experiment pe 376 de cupluri de îndrăgostiți. Au încercat să studieze sentimentele oamenilor și modul în care evoluează timp de 9 luni. Rezultatul experiementului a fost descoperirea a 4 tipuri de cupluri:

 

1. Vă certați des, dar vă iubiți mult

Petreceți mult timp împreună, iar întâlnirile voastre sunt întotdeauna pline de pasiune. Relația voastră se caracterizează prin certuri frecvente și împăcări pasionale. Intensitatea sentimentelor voastre se află în continuă schimbare.

Vă îndepărtați unul de celălalt pentru o perioadă, începe să vă fie dor să fiți împreună și astfel, ajungeți să vă împăcați și să fugiți repede unul în brațele celuilalt. Pentru acest tip de cuplu lucrurile sunt mereu complicate. Asta nu înseamnă că se despart mai des decât celelalte cupluri, din contră.

 

2. Iubiți dramatici

Acest tip de cupluri tinde să se despartă de două ori mai des și mai rapid decât celelalte cupluri. Mai puțin de jumătate dintre cuplurile care au participat la experiment erau căsătoriți. În cadrul unei astfel de relații, există multe suișuri și coborâșuri și se iau decizii impulsive din ambele părți în baza unor experiențe negative din trecut.

Partenerii preferă adesea să petreacă timp separat alături de propriul grup de prietenii sau de cei dragi. Membrii care fac parte din aceste cupluri se despart de două ori mai rapid decât celelalte cupluri. Mai puțin de jumătate dintre cuplurile participante la experiment s-au căsătorit.

 

3. Cuplul extrem de sociabil

Relația ta cu partenerul de cuplu se bazează mereu pe sentimente de prietenie. Dependenții de rețelele sociale comunică des folosindu-se de aceste mijloace, au un grup mare de prieteni, se întâlnesc adesea ca să se distreze împreună și se simt confortabil să discute despre orice subiect.

Sunteți un cuplu extrem de sociabil și aveți o mulțime de prieteni cu care ieșiți împreună. După-amiaza ideală pentru voi e să jucați jocuri de societate cu prietenii, să gătiți cina împreună sau să ieșiți în club și să petreceți până dimineața. Astfel de relații sunt considerate extrem de puternice pentru că se bazează pe sentimente de prietenie. 2 din 3 cupluri participante la experiment s-au căsătorit.

 

4. Legătura voastră e extrem de puternică

Petreceți majoritatea timpului împreună. Aveți o mulțime de pasiuni în comun. Luați împreună decizii cu privire la evoluția relației voastre și aveți aceleași păreri cu privire la locul unde să vă petreceți vacanța. Faceți compromisuri pentru a vă rezolva problemele. Se pare că e cel mai fericit tip de relație. 90% dintre participanți au pus bazele unei familii puternice.

 

Add comment