Radio Simplu

Pune o monedă în congelator înainte să pleci de acasă! Motivul te va lăsa cu gura căscată!

Când am aflat acest truc, nu am putut să nu exclam că este absolut genial! Ți-ar putea chiar salva viața, așa că trebuie să îl știi și tu. Când pleci în concediu, vrei să te relaxezi complet și să nu îți faci prea multe griji.

De exemplu, știi că mâncarea este în siguranță în frigider și în congelator și probabil nici nu îți trece prin cap că în lipsa ta s-ar fi putut produce o pană de curent care să pună siguranța alimentelor în pericol.

Dacă se taie curentul pentru câteva ore, proprietățile mâncărurilor din congelator vor fi alterate, doar nu degeaba majoritatea pachetelor congelate din supermarketuri au pe etichetă atenționarea de a nu se recongela după decongelare.

Pentru a-ți putea da seama rapid dacă a fost o pană lungă de curent în perioada în care nu ai fost acasă, poți proceda în felul următor: umple pe jumătate o cană sau un alt recipient cu apă, apoi las-o în congelator, până îngheață complet.

După aceea, pune deasupra o monedă și completează restul spațiului cu apă, apoi las-o din nou să înghețe. Poate că te gândești că sună cam stupid, dar așteaptă să afli și explicația.

Atunci când revii acasă din concediu, verifică cum arată situația din cană: dacă moneda se află acum pe fundul recipientului, înseamnă că a avut loc o pană de curent suficient de lungă încât toată gheața din cană s-a topit, iar moneda a căzut.

În acest caz, mâncare din congelator nu mai poate fi consumată și trebuie să o arunci. Dacă moneda este la locul ei, în mijlocul cănii, înseamnă că nu ai de ce să îți faci griji și poți consuma alimentele înghețate fără să pățești ceva.

Foarte ingenios, nu crezi? Trebuie să încerci și tu și să le povestești și prietenilor tăi despre acest truc, le-ai putea chiar salva viața. Până la urmă, informația este valoroasă doar dacă o împărtășim cu alte persoane, și ce modalitate mai bună de a îi arăta cuiva că îți pasă decât împărtășindu-i asemenea informații prețioase, alături de nelipsitele filmulețe amuzante cu pisici.

7 obiceiuri de care te rușinai, dar care indică faptul că ești un geniu neînțeles

Te-ai gândit vreodată că ai putea fi un geniu? Ei bine, s-ar putea să fii! Chiar dacă nu te consideri un om deosebit de inteligent, s-ar putea să ai unele caracteristici comune doar geniilor: se pare că mulți oameni cu un intelect superior fac lucrurile din lista de mai jos.

Am vrea cu toții să credem că suntem geniali, dar știm că nu întotdeauna este cazul. Cu toate acestea, dacă ai unele obiceiuri unice sau „ciudate”, pe care mulți oameni nu le prezintă, este posibil ca acestea să fie semnul unor competențe sporite de inteligență și de rezolvare a problemelor. Câteodată, comportamentele ciudate sunt doar atât, ciudate. Dar alteori, ele indică un lucru mult mai interesant, și anume că ești un geniu!

1. Pui totul sub semnul întrebării

Nu accepți lucrurile așa cum sunt fără să cauți și explicația din spatele lor, iar „de ce” este întrebarea pe care o pui de cel puțin 10 ori pe zi. Poate că cei din jur s-au săturat de curiozitățile tale, dar cum altfel ai putea să înveți și să îți hrănești intelectul?

2. Ești dezordonat/ă, pentru că dezordinea face parte din procesul creativ

Contrar a ceea ce cred cei mai mulți oameni, dezordinea nu este neapărat un semn al oamenilor leneși. Tot haosul de pe biroul tău de lucru și din camera ta te ajută să găsești noi legături între oameni și să îți dezvolți latura creativă.

3. Îți place să mâzgălești, dar nu din cauză că te-ai plictisi

Uneori, pare că mâna ta are o voință proprie, dar totul pornește de la creierul tău deosebit de activ care are nevoie să se manifeste și într-un mod creativ. Nici nu este nevoie să ai cu adevărat talent la desenat, nu despre asta este vorba, ci despre a-ți lăsa mintea liberă.

4. Creierul tău pare a fi o adevărată harababură

Creierul tău este bombardat cu atât de multe informații încât, uneori, nu mai poate face față și ajungi să uiți informații importante și să simți că nu mai reușești să faci față. Din această cauză, multe genii au dificultăți de a avea relații de prietenie, pentru că oamenii au impresia că nu le pasă de ei atunci când uită de aniversări sau de alte detalii, dar nu este deloc așa.

5. Nu te simți confortabil în contexte sociale

Adori să acumulezi informații din cele mai diverse domenii și crezi că ăsta este cel mai bun mod de a-ți petrece timpul, așa că socializarea ți se pare, de multe ori, doar o pierdere de timp.

6. Toată lumea te acuză că ești cu capul în nori

Ai obiceiul de a visa cu ochii deschiși, iar asta îi scoate pe toți din sărite, pentru că pari pierdut în lumea ta, departe de realitate, ca și cum nu ai avea nevoie de nimeni și de nimic în jurul tău. Dacă nimic nu te încântă mai mult decât ideea de a ajunge acasă și a visa cu ochii deschiși, înseamnă că ești un mic geniu creativ.

7. Nu ai foarte mulți prieteni, însă cei pe care îi ai îți sunt ca o familie

Este foarte greu pentru tine să îți faci un prieten și îți este cu atât mai dificil să întreții o relație de prieteni, așa că, atunci când reușești asta, e vorba de o persoană foarte specială și o vei considera ca atare.

Redactia Radiosimplu

Add comment