Radio Simplu

Pericol major în bucătărie! Nu mai folosiți acest aparat: Este extrem de periculos

Pericol major în bucătărie. Acest aparat este extrem de periculos și vă poate răni extrem de grav. Nu-l mai folosiți sau aveți mare grijă atunci când îl băgați în priză și este în stare de funcționare.

Avertisment extrem de dur pentru noi toți. Facem geșeala care ne poate costa scump. A avea acest aparat în bucătărie nu mai este un lux, ci este ceva necesar și obișnuit. Totuși, puțini știu cum ne afectează sănătatea.

Pericolul ascuns din bucătărie
Este vorba despre cuptorul cu microunde. Deși este extrem de util, acesta este foarte periculos. Cel puțin asta susțin studiile. Cercetătorii au stabilit că încălzirea în cuptorul cu microunde distruge antioxidanții din alimente.

Dar asta nu e tot. Fiecare cuptor are în interior un magnetron, un tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice și electrice în așa fel, încât să producă radiații de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiații încălzesc, de fapt, alimentele,

Pericol mare pentru bebeluși
De asemenea, cuptorul cu microunde reprezintă un pericol și pentru bebeluși. „Formulele pentru bebeluși încălzite la microunde transformă anumiți aminoacizi trans în izomeri cis sintetici. Izomerii sintetici nu sunt activi biologic. Mai mult de-atât, un aminoacid, L-prolina, este convertit în d-izomer, cunoscut a fi o neurotoxină (otravă pentru sistemul nervos) și o nefrotoxină (otravă pentru rinichi).

Este destul de rău nu numai faptul că bebelușii nu sunt alăptați la sânul mamei, dar acum le este dat „lapte fals”, transformat în ceva otrăvitor prin microunde”, spune în revista Lancet, dr. Lita Lee.

Și asta nu e tot. Un profesor de la Universitatea Lausanne, a publicat un studiu în care a arătat că mâncarea preparată la cuptorul cu microunde prezintă riscuri mai mari asupra sănătății decât mâncarea pregătită în mod normal.

În revista Franz Weber, oamenii de știință arată că alimentele pregătite în cuptorul cu microunde au efect cancerigen. Se pare că ar modifica nutrienții din mâncare, iar, ulterior, sângele și organismul nostru ar fi afectat.

În ciuda acestor lucruri, Guvernul american nu îl consideră periculos. Cuptorul cu microunde a primit aprobarea FDA.

Nu introduceți aceste materiale în cuptor
Pentru a evita îmbolnăvirea, trebuie să țineți cont de câteva reguli. Nu trebuie să introduceți în aparat boluri sau farfurii confecționate din aceste materiale. Evitați vesela din plastic, metal sau aluminiu! Stați la distanță de cuptor atunci când funcționează, nu stați lângă el și nu țineți alimentele foarte mult timp!

Loading...