Radio Simplu

Pentru curioși: Ce au găsit oamenii în curțile lor

Ți s-a întâmplat vreodată să găsești lucruri neașteptate în casa sau curtea ta, de parcă ar fi fost picate din senin sau cineva le-ar fi uitat intenționat acolo?

Este posibil ca majoritatea dintre noi să ne fi întâlnit cu o situație de genul acesta la un moment dat în viață, dar oamenii din lista de mai jos au găsit în curțile lor lucruri care ne-au întrecut imaginația.

Prin urmare, ne-am decis să vă povestim despre ele. Citește mai jos și rămâi surprins de ceea ce au putut găsi acești oameni îngropat în curțile lor!

1. Un Ferrari gratis

În 1978, doi copii din Los Angeles se aflau în curtea lor, încercând să sape un tunel către China, când au descoperit accidental un Ferrari vechi îngropat!

Poliția și vecinii i-au ajutat să-l scoată la suprafață. S-a dovedit că mașina a fost furată cu 4 ani mai devreme și a fost îngropată în curte de către hoți.

Și ar fi scăpat cu basma curată dacă nu ar fi fost acei copii și lopețile lor. Odată dezvăluită, proprietarul inițial al Ferrari-ului a fost identificat și a primit o plată substanțială de la compania de asigurări.

Mecanicul care a restaurat mașina a încercat să o vândă și a schimbat proprietarii de câteva ori în următoarele câteva decenii.

Actualul proprietar și-a înregistrat plăcuța de înmatriculare cu literele „DUG UP”, care înseamnă „dezgropată. Cine știe, poate că într-o bună zi, se va face un film celebru despre această mașină…

2. Un aligator în piscină

Poate fi destul de neobișnuit să vezi păsările sau chiar pisica vecinilor în curtea ta. Dar dacă începi să vezi aligatori în piscina ta, ar trebui să începi să-ți verifici medicamentele.

Și iată că acest lucru i s-a întâmplat lui Sharon Bente și soțului ei, din Bradenton, Florida. Într-o seară, au auzit zgomote ciudate, așa că au ieșit să cerceteze.

Ceea ce au descoperit a fost un aligator de 8 m care făcea ture în piscina lor. De asemenea, acesta părea să se joace cu o mică jucărie plutitoare.

Cuplul a alergat imediat în casă, înainte ca aligatorul să-i poată identifica drept cină. Au sunat un profesionist care a venit repede și l-a dus pe micuțul aligator la o fermă, unde să se poată juca în piscină cu toate jucăriile pe care le iubește.

3. Mai mulți meteoriți

S-ar putea să crezi că găsirea unei bucăți de meteorit se întâmplă o dată în viață, dar pentru un bărbat sârb, acest lucru i s-a întâmplat de 6 ori, în propria curte!

Din cauza unui motiv ciudat, mica proprietate a bărbatului din nordul Bosniei pare să atragă pietre spațiale care cad. El crede că o navă extraterestră dă târcoale deasupra casei lui, așa că și-a întărit acoperișul cu oțel gros, pentru orice eventualitate.

El mai crede și că meteoriții cad atunci când plouă, așa că a început să capete o fobie și față de ploaie.

4. O fosilă de balenă

În 1978, Gary Johnson era doar un copil cu multe vise. Adolescentul californian era interesat de paleontologie și își dorea să găsească propria fosilă.

Într-o zi, el a observat că ceva neobișnuit a ieșit din pământ în curtea din spatele casei. Gândindu-se că ar putea fi o fosilă, a chemat un expert și au evaluat împreună descoperirea.

Expertul i-a spus: „Ghinion, puștiule, este doar o piatră veche”. Dar Gary nu era convins de asta.

35 de ani mai târziu, a văzut o știre despre craniul unei balene de 12 milioane de ani, care fusese descoperită în zonă. S-a gândit imediat la acea piatră veche care stătea în curtea din spate, de mai bine de 35 de ani.

El a decis să cheme un alt expert, de data aceasta un paleontolog de la Muzeul de Istorie Naturală. Paleontologul a confirmat că Gary avea dreptate: piatra era de fapt resturile fosilizate ale unei balene vechi, de mai bine de 16 milioane de ani.

Fosilele se află acum la Muzeul de Istorie Naturală, unde sunt studiate. Morala poveștii? Nu-i asculta niciodată pe experți.

 

Ție ți s-a întâmplat vreodată să descoperi ceva la fel de misterios și de neașteptat precum acești oameni? Probabil că șansele sunt rare ca astfel de lucruri inimaginabile să se afle în curtea ta în aceste momente, dar nimic nu este imposibil!

Redactia

Add comment