Radio Simplu

Oprește-te înainte să regreți! – 7 lucruri pe care le facem zilnic într-un mod complet greșit

Nu ne gândim prea mult la lucrurile pe care le facem în timpul zilei. Când suntem copii, învățăm să facem lucruri uitându-ne la adulți și imitând ceea ce fac ei. Asta nu este o dovadă că facem lucrurile corect. Iată 7 lucruri pe care credeam că le facem corect, dar nu este deloc adevărat:

 

1. Modul în care ții volanul mașinii

E vital să știi modul în care se ține volanul unei mașini pentru că te poate salva de un accident grav de mașină. Cel mai sigur loc unde să ții mâinile pe volan este chiar pe linia de centru. Poziția aceasta previne ca airbagurile să se deschidă în mâini și brațe. Astfel, capul și corpul tău sunt protejate.

 

2. Poziția scaunului de toaletă

Menține capacul toaletei jos atunci când tragi apa dacă nu vrei ca toți germenii să se răspândescă prin baie și pe obiectele din baie, cum ar fi prosopul sau periuța de dinți. De câte ori tragi apa, apa care se rotește se amestecă cu particule mici de fecale pe care le răspândește prin aer.

 

3. Momentul cel mai indicat pentru a aplica deodorantul

Momentul cel mai puțin prielnic pentru aplicarea deodorantului e dimineața, imediat după ce ai făcut duș. Deodorantul pătrunde în porii de transpirație și îi blochează. Transpirăm mai mult dimineața, așa că deodorantul se evaporă.

Aplică deodorantul chiar înainte de culcare, când pielea e mai uscată iar glandele sudoripare sunt mai puțin active. Acțiunea deodorantului durează de obicei 48 de ore, ceea ce înseamnă că porii tăi vor fi astupați chiar și după ce faci duș dimineața.

 

4. Sertare aranjate frumos

Cel mai eficient mod de a utiliza spațiul fără să riști ca hainele să se șifoneze și să dureze o veșnicie până când găsești haina cu care vrei să te îmbraci, e să le rulezi pe fiecare în suluri strânse.

 

5. Tusea

Ni se spune să ne acoperim gura sau nasul cu mâinile atunci când tușim sau strănutăm, dar acest mod este complet greșit. Virușii se răspândesc cel mai rapid prin atingere, atunci când punem mâna pe uși, atingem bilete și bani sau ținem mâna pe balustradă. Folosește adâncitura cotului sau mâneca pentru a scădea intensitatea virușilor.

6. Poziția în care dormi

E plăcut să dormi pe burtă, dar pune presiune asupra spatelui și a coloanei vertebrale. Presiunea asupra coloanei provoacă apariția durerii în alte zone ale corpului, astfel, nu ne vom odihni suficient și vom fi obosiți a doua zi. Dormitul pe spate e poziția ideală pentru a menține sănătatea spatelui și a gâtului.

 

7. Picioarele tastaturii

Atunci când înveți să tastezi, ți se spune să extinzi piciorușele de sub tastatură pentru a putea vedea mai bine tastele. După ce reușești să înveți să tastezi prin atingere, renunță la utilizarea piciorușelor care pot provoca dureri de încheietură.

Add comment