Radio Simplu

Oase ale Sfântului Petru descoperite într-o biserică de 1000 de ani, spun clericii

Muncitorii de la o biserică au descoperit niște vase de lut ce conțineau fragmente osoase cu numele a trei papi și a patru martiri timpurii creștini inscripționate pe capace.

 

Muncitorii de la Biserica Santa Maria au fost absolut șocați când au ridicat o mare placă de marmură doar pentru a putea găsi un depozit în care erau numeroase oase nedescoperite până atunci.

 

Ziarul The Telegraph a raportat imediat după că muncitorii făceau o restaurare de rutină a bisericii vechi de 1000 de ani Santa Maria din Cappella, districtul Trastevere, un oraș medieval pe malurile râului Tibru; acolo s-a descoperit un număr semnificativ de vase de lut cu inscripții latine și fragmente osoase în interior.

 

Oasele au fost descoperite pentru prima dată când muncitorii au ridicat o placă imensă de marmură de lângă altarul medieval al bisericii. Această zonă a bisericii fusese închisă pentru public în ultimii 35 de ani din cauza problemelor structurale.

 

Vasele de lut descoperite acolo aveau inscripționate numele a trei papi și a patru martiri timpurii creștini pe capacele lor. Acest lucru indică faptul că oasele dovedesc faptul că reprezentau relicve colectate de la aceste figuri creștine foarte importante. Un nume care apare pe capace este chiar al Sfântului Petru, unul dintre cei mai importanți sfinți din istoria creștină.

 

În învățăturile creștine, Sfântul Petru a fost unul dintre cei 12 discipoli ai lui Iisus și este considerat chiar primul papă.

Massimiliano Floridi, diaconul bisericii a spus: „Acolo erau două vase de lut care erau inscripționate cu numele a doi papi timpurii – Peter, Felix, Callixtus și Cornelius. Nu sunt vreun arheolog, dar am înțeles imediat că aceste vase erau extrem de vechi. Uitându-mă la ele, am fost foarte emoționat și impresionat.”

 

Deși cel mai probabil el a fost foarte surprins să descopere aceste fragmente osoase, deja se credea că oasele Sfântului Petru au fost depuse în Biserica Santa Maria deoarece o inscripție în piatră fusese descoperită în biserică, inscripție ce afirma existența acestor relicve. Totuși, până acum, aceste oase nu fuseseră descoperite.

 

Acum, fragmentele osoase for fi trimise la Vatican pentru o analiză mai în detaliu. Acolo se vor realiza teste în care se va compara ADN-ul oaselor găsite aici cu ADN-ul celor din Bazilica Sfântului Petru.

 

Fragmentele descoperite în Bazilica Sfântului Petru au fost deja testate până acum și s-a dovedit că ele aparțineau unui bărbat ce avea o vârstă de aproximativ 60 de ani și care a trăit în primul secol de după Hristos. Aceste lucruri au fost considerate mai mult decât suficiente de către Biserica Catolică pentru a concluziona că ele aparțineau Sfântului Petru.

 

Dacă aceste rămășițe de oase se vor potrivi cu cele de acolo, Biserica va avea și mai multe dovezi pentru a demonstra faptul că ambele relicve sunt legitime. Totuși, dacă oasele nu vor dovedi că au aparținut aceleiași persoane, ele vor deveni o nouă adiție la colecția de relicve nelegitime și falsificate care au infestat Biserica Catolică vreme de multe secole.

 

Chiar și așa, descoperirea făcută de muncitori nu va fi trecută cu vederea deoarece acolo se află și presupusele oase ale unora dintre cei mai timpurii papi.

Add comment