Radio Simplu

O fetiță de 11 ani care este însărcinată este forțată să se căsătorească cu violatorul ei

Familia lui Sherry Johnson a încercat să protejeze membrii bisericii de care aparțin și care au violat-o prin forțarea ei în a se căsători cu violatorul ei.

 

Cel puțin un copil sub vârsta de 16 ani se căsătorește în Florida la câteva zile.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că foarte multe persoane consideră că este legal să te căsătorești la o vârstă foarte fragedă în toate statele din America, în mod obișnuit cu consimțământul părinților sau al unui judecător.  26 de state din Statele Unite ale Americii nu impun o vârstă minimă pentru căsătorie.

 

O femeie care a fost forțată să se căsătorească cu propriul ei violator la vârsta de 11 ani se luptă în prezent pentru a schimba acest lucru.

Sherry Johnson a rămas însărcinată și a născut când avea abia 10 ani, după ce atât un preot, cât și un membru al bisericii de care aparținea în Florida au violat-o.

 

Familia ei, împreună cu liderii bisericii au decis că decât să sufere pedepse judiciare, ar fi mai ușor pentru eleva de școală primară să se căsătorească.

„Mama mea m-a întrebat dacă vreau să mă căsătoresc și am spus `Nu știu, ce este căsătoria, cum trebuie să mă port când sunt soție?`”, a spus Johnson pentru The New York Times. Ea a spus: „Ei bine, cred că doar trebuie să te căsătorești.”

 

Căsătoria nu a durat, 2 din 3 astfel de căsătorii ce au mirese fetițe nu rezistă, însă daunele psihologice încă au rămas întipărite în minte.

Johnson a trebui să își întrerupă cursurile de la școala primară pentru a-și crește copilul. Ea a sfârșit prin a avea 9 copii.

 

„A fost o viață teribilă”, își amintește ea. „Nu poți avea o slujbă, nu poți avea o mașină, nu poți obține un permis, nu poți face un împrumut, așa că de ce să îi permiți cuiva să se căsătorească la o vârstă atât de fragedă?”

 

Între 2000 și 2010 aproximativ 250 000 de minori au avut posibilitatea de a se căsători, conform grupului anti-căsătorie între minor Unchained at Last. 

Statele cu cele mai mari rate de căsătorie între minori care se referă în principal la mirese copile erau Arkansas, Idaho și Kentucky.

 

Deși diferența de vârste dintre cupluri deseori sugerează violarea legilor statale legate de viol, căsătoriile pot face aceste relații amoroase legale.

Când Cassandra Levesque, o fetiță cercetaș din New Hampshire a învățat legile cu privire la căsătoriile copiilor, ea a început să facă petiții pentru o lege care să ridice vârsta minimă pentru căsătorie la 18 ani.

 

„Cerem Legislaturii să revadă o lege care se află în Constituție de peste un secol și care a funcționat fără nicio dificultate, totul pe baza unei cereri a unei fetițe din cadrul unui proiect de cercetași.”, reprezentantul de stat, David Bates a spus despre fetița care este aparent suficient de mare încât să se căsătorească, dar care nu are vârsta necesară pentru a vorbi guvernului ei despre asta.

 

Partidul Republican nu a luat în seamă petiția Cassandrei.

Guvernatorul de New Jersey, Chris Christie a blocat recent o legislație care ar fi ridicat vârsta minimă de căsătorie la 18, în timp ce Guvernatorul de New York, Andrew Cuomo promovează în prezent un nou proiect de lege care ar crește vârsta până la 17.

 

Persoanele care apără drepturile copilului de a se căsători, deseori citează dreptățile religioase și importanța evitării sarcinilor extra-maritale. Dar realitatea căsătoriilor între copii este deseori un abuz al drepturilor omului, cu toate că susținătorii acestor căsătorii nu sunt de acord cu asta.

 

Add comment