Radio Simplu

Nu ești sigură dacă partenerul tău te iubește sau nu? – 7 motive uimitoare pentru care nu rezistă relațiile din ziua de azi

În ziua de azi, o mulțime de cupluri se împacă și se despart foarte frecvent, iar relațiile stabile au devenit din ce în ce mai rare. Iată 7 dintre cele mai răspândite motive pentru care cuplurile moderne nu mai rezistă atât de mult timp împreună:

 

1. Nu dedicăm suficient timp relației

În cadrul relațiilor din ziua de azi, tindem să avem totul deodată. Relația în sine are nevoie de timp să se dezvolte, iar persoanele implicate au nevoie de timp ca să se adapteze la relație. E nevoie de sacrificii, compromisuri și alți factori care apar pe măsură ce relația avansează. Timpul este cel mai important dintre toți acești factori.

 

2. Sentimentele noastre ne fac adesea să ne simțim confuzi 

Nimănui nu-i place o viață extrem de plictisitoare. Căutăm mereu pe cineva care ne va face viața mai palpitantă și mai plină de energie. Persoana pe care ai cunoscut-o la dans sau cu care ai mers la film e grozavă, dar e posibil să nu fie persoana pe care să poți să te sprijini atunci când ai o problemă emoțională.

 

3. Dragostea și dormitorul nu se mai deosebesc cu nimic astăzi

Nu mai reușim să facem deosebirea între actul intim și sentimentul de iubire. Acum, să faci amor înainte de căsătorie e un lucru acceptat de majoritatea persoanelor. Stilul de viață modern a dus la apariția unor tipuri noi de relații cum ar fi prieteni cu beneficii, relații deschise, aventuri de o noapte sau relații formate pe internet.

 

4. Relațiile se caracterizează acum prin logică

Logica nu poate explica niciodată dragostea. Cu toate acestea, din păcate, logica definește majoritatea relațiilor din ziua de azi. Nu e o problemă de matematică. Cuplurile care se iubesc necondiționat pot trece cu bine până și peste cele mai grele provocări.

 

5. Petrecem foarte mult timp în lumea virtuală

Tehnologia ne-a adus pe toți mult mai aproape, este un fapt real. În ziua de azi, e mai ușor să iei legătura cu oamenii care sunt foarte departe de noi. Într-o relație însă, e esențial să petreci timp față în față cu persoana respectivă. Mesajele, telefoanele sau conversațiile nu pot înlocui contactul fizic dintre două persoane.

 

6. Ne temem să ne întemeiem o familie

Pe mulți dintre noi ne sperie idea de a ne așeza la casa noastră. E la fel ca atunci când un copac crește rădăcini. Dacă ne gândim mereu să găsim persoana ideală, nu vom reuși niciodată să avem o relație stabilă și să formăm o legătură de durată.

 

7. Ne temem să ne îndrăgostim din nou

Viața nu e perfectă, așa că toată lumea trece prin despărțiri, suferință, țipă și plânge. Trebuie să acceptăm idee că oamenii nu sunt perfecți și să dărâmăm zidurile pe care le-am construit în jurul inimii noastre.

Add comment