Radio Simplu

8 filme cu efecte speciale miniaturale care te vor da pe spate – tehnologia lor atât de avansată, încât nu ne-am fi putut imagina

În filme, totul este o chestiune de perspectivă. Nu putem avea întotdeauna încredere în ochii noștri și să credem în ceea ce vedem pe ecran în fața noastră. Indiferent dacă este vorba despre cursele de mașini, secvențele cu monștri sau lumi fantastice, efectele speciale se află în centrul magiei filmului.

În timp ce admirăm locațiile futuriste, dragonii care zboară și navele spațiale uriașe, este ușor să uiți munca grea care se desfășoară în spatele scenelor.

 

1. Titanic

Când a fost finalizat, acest model de scară de 1/20 a fost de 44,5 metri în lungime și a fost utilizat pentru majoritatea scenelor navei. În acel moment, a fost cel mai precis și mai detaliat model al navei făcut vreodată.

 

2. Inception

Pentru Inception al lui Christopher Nolan, studiourile New Deal s-au ocupat de efectele demolării explozive a spitalului, o structură masivă de beton așezată pe marginea unui munte acoperit de zăpadă, care există în interiorul lumii de vis a filmului.

Ei au folosit, de asemenea, 2200 de kilograme de sare pentru a acoperi muntele și clădirile. Echipajul a făcut mai multe demolări și a folosit câteva modele de turnuri până când Nolan era pe deplin mulțumit de rezultat.

 

3. Blade Runner 2049

Pentru producția Blade Runner 2049, Weta Workshop a fost însărcinată să creeze și să filmeze ulterior câteva medii miniaturale expansive, inclusiv orașul Los Angeles, complet cu turnul enorm al L.A.P.D. Echipajul a creat seturi miniaturale complexe filmate de scenograful Alex Funke.

 

4. The Lord of the Rings: The Two Towers

Pentru universul J.R.R. Tolkien, Workshop-ul Weta a dezvoltat o serie de arme bine detaliate, muniție și locații pentru o serie de scene, inclusiv Isengard, o casă pentru Saruman și armata sa. Când vezi lucrurile din acest punct de vedere, într-adevăr nu arată atât de înfricoșător și impresionant ca în film.

O altă locație recunoscută în film este Helm’s Deep, o vale mare în interiorul cetății Rohan. Una dintre bătăliile-cheie dintre forțele lui Saruman și Rohan s-a petrecut pe Dealul lui Helm. Dar cine știa că era o clădire atât de mică?

 

5. The Impossible

The Impossible spune o poveste adevărată despre o vacanță de familie în Thailanda în timpul tsunamiului din Oceanul Indian din 26 decembrie 2004. Pentru a crea valul tsunami, echipajul a realizat bungalow-urile și clădirile din jur la scara 1: 3 și a fost împușcat ulterior un rezervor de apă în aer liber de 80 × 100 metri.

 

6. Independence Day

Independence Day a depins foarte mult de modelele miniaturale și de efectele speciale și conține 430 fotografii VFX. Volker Engel, supraveghetorul VFX, a spus că oamenii din restaurant și-au întors capul către el când a discutat cu partenerii săi bombardarea Capitolului miercurii și vineri, bombardarea Casei Albe.

 

7. The Harry Potter Franchise

În 2012, modelul miniatural al castelului Hogwarts a fost împărtășit și instalat în studioul The Making Of Harry Potter la Leavesden. Modelul incredibil de detaliat al școlii Hogwarts of Witchcraft and Wizardry a fost folosit pentru fiecare film din seria de blockbuster.

 

8. Ghost Busters

Omul Bezea a fost dușmanul final pe care echipa Ghost Busters a trebuit să oîl învingă în film. Bineînțeles, a fost imposibil să se creeze un model complet al acestui marinar alb, deci directorul a decis să meargă cu un model miniatural. Omul Bezea era practic doar un tip într-un costum pufos.

loading...

Add comment