Radio Simplu

Motivul pentru care să nu bei apă cu lămâie la niciun restaurant

De foarte multe ori ni se spune să bem mai multă apă și în ultimii ani, apa cu lămâie a devenit o alegere foarte populară. Când sunt acasă, oamenii beau foarte multă apă cu lămâie deoarece cred că ea îi ajută să își detoxifice corpul. Dar la restaurante, poți primi asta mai tot timpul; de cele mai multe ori, ospătarul pur și simplu îți va aduce o carafă cu astfel de apă la masa ta. Asta este apă pentru masă, nu? Pentru că și ea devine însetată!

 

De asemenea, apa cu lămâie devine o băutură comună și în cafenelele din toată lumea și ea pare să prindă la public foarte bine. Cu beneficiile uimitoare ale unei băuturi atât de simple și la îndemână pentru oricine, mai ales că ea poate fi creată și în casă, nu este o surpriză faptul că celebritățile și fanaticii sănătății sunt atât de înnebuniți după ea.

 

Este un lucru ce este bine să fie încurajat și consumul de apă cu lămâie pe parcursul zilei ne aduce beneficii uimitoare pentru sănătate. Mai ales dacă amesteci puțină lămâie cu apă caldă dimineața se presupune că vei avea mai multă energie și vitalitate. Cu toate acestea, dacă vezi o carafă cu apă și o felie de lămâie care plutește în ea, ar trebuii să sari peste ea.

 

De ce? Ei bine, să fim clari de la început: noțiunea conform căreia lămâia este foarte bună și sănătoasă pentru tine nu este total greșită. S-a dovedit că apa cu lămâie curăță sistemul unei persoane, își face pielea să arate mult mai bine și te ajută să îți menții greutatea.

 

Chiar dacă este surprinzător, restaurantele ar trebui să fie ultimele locuri în care ți-ai dori să bei apă cu lămâie. Un studiu din 2007 al  Journal of Environmental Health a testat 76 de lămâi din 21 de restaurante pentru a descoperi dacă ele au germeni. Descoperirea făcută este una uimitoare și chiar foarte dezgustătoare: aproximativ 70% dintre feliile de lămâi testate erau acoperite de bacterii, virusuri și alți microbi.

 

Felurile de impurități nesănătoase pe acre le-au descoperit conțineau și microorganisme care cauzează apariția bacteriei E. coli. O altă investigație care a fost realizată pe baza lămâilor din 10 restaurante a dovedit faptul că feliile conțineau chiar și resturi de deșeuri umane.

 

Așa că nici măcar nu te mai gândi să iei în considerare ideea de a bea apă cu lămâi atunci când te duci la restaurant deoarece chiar ai putea să consumi mici particule de excremente. Cu siguranță se presupune ca restaurantele să aibă standarde stricte de sănătate și protecție, nu? Așa că de ce aceste lămâi sunt atât de contaminate?

 

Ei bine, după cum se pare, restaurantele tind să aibă mai puține reglementări când vine vorba despre decorațiuni și garnituri, categorii în care lămâile sunt clasate. O investigație a observat faptul că angajații restaurantelor de cele mai multe ori apucă bucățile de lămâie fără să poarte mănuși sau să folosească vreun clește, lucru pe care l-ar fi făcut cu privire la orice alt aliment.

 

Așa că să spunem că angajații nu s-au spălat suficient de bine pe mâini atunci când s-au dus la baie sau când au atins un alt loc plin de bacterii; ei probabil că nu și-au dorit asta, dar nu înseamnă că nu se întâmplă și de aceea există șanse foarte bune ca acele bacterii să ajungă pe feliile tale de lămâie ce apoi sunt puse în apa pe care o bei.

 

Lecția pentru noi toți care ne dorim să bem apă cu lămâie și să fim sănătoși nu poate fi mai clară decât atât! Cel mai bine este să evităm toate aceste băuturi în care ni se adaugă o felie de lămâie sau orice alt fruct, asta dacă într-adevăr îți dorești să îți menții sănătatea.

Add comment