Radio Simplu

Medicii ginecologi spun ce-i enervează foarte tare la pacientele lor! Ai grijă să îndeplinești toate condițiile!

Pentru a fi ginecolog, trebuie să ai o chemare. Fața și mâinile tale se află constant în părțile private ale femeilor și ești responsabil de sănătatea acestora. Ginecologia se ocupă de organele reproducătoare, de sarcină și naștere. Ca oricine care are un job ce presupune interacțiunea cu un public general, ginecologii au și ei parte de specimene de oameni care-i scot din sărite.

Iată câteva chestii care-i deranjează pe ginecologi, așa că data viitoare când mergi la ginecolog, gândește-te că programarea o să decurgă ok pentru amândoi.

1. Nu-ți anula programarea doar pentru că ești la menstruație. Ginecologul știe ce înseamnă asta, nu-i nicio rușine!

2. Nu te auto-diagnostica. Internetul te informează, dar nu te tratează, chiar dacă e ușor să găsești simptome. Nu ești medic, iar dacă crezi că ceva e aiurea, mergi și fă o programare!

3. Fiecare femeie știe că trebuie să stea în poziția corectă pe masa de ginecologie. Poți să te urci singură deja.

4. Treaba unui ginecolog e să intre în contact cu părțile intime ale femeii. O mulțime de femei se simt rușinate să vorbească despre lucrurile care li se întâmplă acolo jos, dar nu trebuie. Ginecologul nu te critică, el trebuie să știe ce ți se întâmplă.

5. Examenul pelvian și Papanicolau salvează vieți. La fiecare trei ani, trebuie să faci un test Papanicolau, care se face simplu și rapid, iar dacă nu-l faci, ginecologului nu-i va plăcea asta.

6. Când mergi la un ginecolog nou, spune-i dacă ai avut copii, dacă ai făcut cezariană sau ai născut natural. E important ca el să știe chestia asta.

7. Nu lua în considerare oric sfat medical de pe internet . Doar pentru că o mămică a avut o dietă fără gluten în timpul sarcinii nu înseamnă că asta ți se potrivește și ție.

8. Există multe femei care preferă medici ginecologi femei. Nu te duce fără să știi dacă ginecologul tău e femeie sau bărbat.

9. Fii deschisă în legătură cu viața ta intimă. Medicul ginecolog trebuie să știe toate lucrurile care te deranjează. Ginecologii văd și aud lucruri ciudate tot timpul, nu ești singura care poate avea chestii dubioase de spus

Cele mai jenante întrebări despre sâni pe care femeile le-au adresat ginecologilor! Sigur te vor interesa răspunsurile!

Toate femeile au întrebări ciudate cu privire la corpurile lor, căci modul în care acestea funcționează continuă să ne uimească pe zi ce trece. Cu toate acestea, cele mai intime întrebări despre corpul femeilor sunt adresate ginecologilor, căci nu oricine are un răspuns plauzibil la ele.

Iată câteva întrebări ciudate și jenante pe care femeile le-au adresat ginecologilor lor cu privire la sânii lor! Trebuie să precizăm faptul că vârsta, istoricul familiei, dar și o multitudine de alți factori sunt importanți pentru a furniza asistență medicală corectă, pentru un diagnostic complet și adevărat. Iar răspunsurile la întrebări pot varia în funcție de obiceiurile individuale. Dacă aveți probleme cu sânii, e important să consulți propriul tău furnizor de servicii medicale pentru a obține un diagnostic complet.

Și acum, haideți să facem haz de necaz și să vedem cele mai arzătoare întrebări ale femeilor cu privire la sânii lor!

1. „Dacă dorm pe o parte sau fără sutien, asta va face ca sânul dinspre tavan să se întindă/lărgească și să devină mai mare decât celălalt?”

Răspunsul ginecologului: „Nu. Poziția în care dormi sau faptul că dormi fără sutien nu are nici un efect negativ asupra sânilor. Acest fapt se bazează doar pe confortul individual.”

2. „Pot să alăptez după o micșorare a sânilor?”

Răspunsul ginecologului: „Există femei care pot alăpta cu succes după o reducere a sânilor, dar și la fel de multe care nu pot, deoarece le sunt afectate conductele. Merită întotdeauna să încercați, dar să nu fiți frustrată dacă nu puteți. Aproape toate femeile care suferă intervenții chirurgicale de mărire sau de micșorare a sânilor pot să alăpteze. Dar dacă o parte semnificativă a sistemului de lactație a fost afectată de intervenția chirurgicală, atunci furnizarea poate să nu fie suficientă pentru a satisface necesitățile copilului.”

3. „Mai are și altcineva niște sfârcuri plate, care ies în evidență (foarte puțin) doar atunci când simt o adiere rece sau sunt stimulate? E ceva de care ar trebui să fiu îngrijorată?”

Răspunsul ginecologului: „Sfârcurile au forme și dimensiuni diferite. Unele sunt plate, altele ies în evidență chiar dacă sunt stimulate sau nu, unele sunt inversate. Dacă sfârcurile sunt întotdeauna plate sau nu, atunci nu este nici o problemă cu asta. Dar dacă se întâmplă dintr-o dată sau fără un motiv aparent, atunci ar trebui să îl verifici la un doctor.”

4. „E normal să am fire de păr negru pe sânii mei? Nu au început să-mi apară decât după ce am împlinit 20 de ani.”

Răspunsul ginecologului: „Dacă ai câteva fire de păr rare și neregulate, nu e ceva ieșit din comun, și de regulă nu este un semn al unei patologii reale. Din când în când, părul scurt, întunecat și închis la culoare se dezvoltă în locuri ciudate și poate reprezenta un dezechilibru hormonal care poate fi verificat și monitorizat prin mostre de sânge.”

5. „Este în regulă dacă sânii se lasă în părți?”

Răspunsul ginecologului: „Arhitectura sânilor se poate schimba în baza a numeroase lucruri diferite: schimbări în greutate, sarcina, alăptarea, factorii genetici. Dacă asta a fost dintotdeauna așa, atunci nu este o problemă.”

6. „Există vreo modalitate să-mi ridic sânii și să-i fac să pară mai îndrăzneți, fără intervenție chirurgicală?”

Răspunsul ginecologului: „Există sutiene care îți ridică sânii, cum ar fi Wonderbra, și care pot aduce o schimbare a aspectului sub îmbrăcăminte, dar singura modalitate de a modifica sau îmbunătăți aspectul fizic al sânilor ar fi să faci exerciții pectorale. Poți dezvolta mușchiul de dedesubt, ceea ce va face ca sânii tăi să pară mai îndrăzneți”.

7. „Este normal să existe mici umflături pe areole?”

Răspunsul ginecologului: „Fără să-ți dai seama sau să vezi, e posibil să vorbești despre glandele Montgomery (care sunt o parte normală a anatomiei). Materiale sebacee, cum ar fi punctele albe, pot ieși din ele.”

8. „Este normal să am sfârcuri inversate?”

Răspunsul ginecologului: „Da, nu este deloc un lucru neobișnuit. Multe femei au sfârcuri inversate, iar uneori, acestea vor ieși în evidență prin stimulare, de la căldură sau de la o sarcină. De cele mai multe ori, ele rămân inversate. Doar dacă ai un sfârc care se stinge și dintr-o dată devine inversat, fără nici un motiv aparent, merită să fie verificată.”

9. „Poți alăpta chiar dacă ai sâni foarte mici?”

Răspunsul ginecologului: „Producția de lapte este de fapt reglementată de un hormon din creier (prolactina), nu de țesutul mamar, prin urmare, nu are nimic de-a face cu cât de mari sau mici sunt sânii.”

10. „Am puncte negre ciudate și adânci pe sânii mei, pe care nu le am în altă parte. E ceva normal sau e ceva doar scârbos?”

Răspunsul ginecologului: „Nu e neobișnuit să ai puncte negre pe areole. Foliculul de păr poate crește sub piele. Un punct negru care nu dispare într-o perioadă de timp rezonabilă ar trebui să fie verificat la doctor. Orice altceva care sângerează, la fel.”

 

Redactia Radiosimplu

Add comment