Radio Simplu

Top 7 lucruri lipsite de bun simț pe care să nu le faci niciodată atunci când ești la coafor

Dacă o clientă își dorește ca părul ei să fie coafat într-un anumit mod, de cele mai multe ori, nu se potrivește cu tipul de păr pe care îl are și e posibil ca rezultatul să fie dezastruos fără să fie vina coafezei. Dacă ai empatie și bun simț, în calitate de clientă, lucrurile pot merge repede și eficient pentru tine. Iată 7 lucruri pe care să eviți să le faci când ești la coafor:

 

1. Nu lăsa ca nervii să pună stăpânire pe tine

Înainte să te duci la coafor, asigură-te că ești relaxată și liniștită. În momentul în care te așezi pe scaun, nu lasă coafeza să aibă de suferit de pe urma dispoziției tale actuale. E posibil ca lucrurile să nu mai iasă deloc așa cum îți dorești.

 

2. Nu te grăbi

Toate lucrurile bune au nevoie de mult timp ca să se întâmple, mai ales atunci când vrei să schimbi radical culoarea părului sau să-l decolorezi. Asigură-te că ești disponibilă suficiente ore pentru întregul proces.

 

3. Explică-i în detaliu coafezei ceea ce îți dorești

Dacă nu-i spui coafezei ce stil de viață ai și genul de coafură care se potrivește cu el, atunci ea nu va reuși să te poată ajuta suficient de mult. Dacă nu ai timp să-ți aranjezi părul dimineața, spune-i coafezei să-ți facă o coafură care nu are nevoie de prea multă întreținere și care să arate bine fără prea mult efort și la orice oră.

 

4. Îi spui coafezei tale că te pricepi mai bine ca ea la produsele pentru păr

Permite-i unei persoane experte în domeniu să te sfătuiască cu privire la tipul produselor de păr pe care trebuie să le folosești și ascultă-i cu atenție sfaturile. E posibil să cheltuiești mai mulți bani decât ai planificat inițial, dar măcar vei avea garanția că produsele nu vor dăuna părului tău.

 

5. Te forțezi să discuți despre lucruri neinteresante 

Nu e nevoie să discuți cu coafeza despre cât de prost sau de bine ți-a mers în ziua respectivă și să faci conversație doar de dragul de a face asta. Coafezele nu sunt obligate să discute despre orice fleac cu clientele lor, așa că e perfect în regulă dacă păstrezi tăcerea.

 

6. Ai așteptări nerealiste

Înainte să mergi la coafor, gândește-te bine la tipul de păr pe care îl ai și la coafura pe care ți-o dorești. Fii realistă și nu-i cere coafezei să-ți aranjeze părul într-un mod care nu e compatibil cu tipul tău de păr.

 

7. Nu-ți verifica telefonul

E indicat să te relaxezi în timp ce coafeza îți aranjează părul. Unii oameni preferă chiar să stea cu ochii închiși. Lasă deoparte telefonul măcar acum și respiră profund. Profită de experiența aceasta de care nu poți avea parte în fiecare zi.

loading...

Add comment