Radio Simplu

Top 7 greşeli care îţi distrug relaţia încet, dar sigur!

O relaţie armonioasă face bine atât bărbaţilor, cât şi femeilor. Aşa că e important ca ambii parteneri să se înţeleagă reciproc şi să aibă răbdare unul cu altul. Mai jos puteţi citi cele mai frecvente 7 greşeli care pot pune capăt rapid unei relaţii:

 

1. Neglijezi nevoile emoţionale şi fizice ale partenerului sau ale partenerei tale

E foarte important să înţelegi asta, dacă nu ţii cont de nevoile perechii tale, acesta sau aceasta nu va simţi nevoie să le satisfacă nici pe ale tale şi probabil vor căuta pe altcineva care să le îndeplinească. Acest lucru vă poate distruge rapid relaţia.

 

2. Te aştepţi ca partenera sau partenerul tău să se schimbe pentru tine

Cu toţii avem defecte, iar fiecare om are propriul caracter. Nu trebuie niciodată să-i ceri perechii tale să se schimbe conform dorinţelor tale. Chiar dacă decide să facă o schimbare de dragul iubirii dintre voi, asta nu înseamnă că se va adapta perfect cerinţelor tale. Trebuie să-ţi accepţi partenerul sau partenera aşa cum este.

 

3. Trebuie să câştigi mereu certurile

Motivul cel mai frecvent pentru care se ceartă partenerii e acela de a dovedi că au dreptate. E vorba doar de ego care încearcă să domine. E indicat să-ţi spui punctul de vedere şi să găseşti o soluţie pentru a rezolva problemele dintre voi.

 

4. Permiţi unei a treia persoane să intervină

Cea mai frecventă greşeală pe care o fac cuplurile este să permită unei a treia persoane să intervină între ei, fie că e vorba de un membru al familiei sau de prieteni. Nu poţi ştii niciodată sigur că această persoană e suficient de matură pentru a vă ajuta să vă rezolvaţi problemele. Acest lucru ar trebui să-l faceţi doar tu şi perechea ta.

 

5. Nu respecţi diferenţele dintre voi

Trebuie să înţelegi şi să accepţi faptul că fiecare om este diferit. Pentru a menţine o relaţie sănătoasă şi armonioasă cu partenerul tău e crucial să accepţi existenţa diferenţelor dintre voi.

 

6. Nu tolerezi greşelile

Multe cupluri se lasă dominate de ego şi se opun acceptări greşelilor. Nu e nimic greşit în a spune îmi pare rău. Învaţă să accepţi că ai greşit şi să îţi ceri iertare sincer, chiar dacă vina nu îţi aparţine în totalitate ţie. Nu lăsa ego-ul tău să fie mai presus de dragoste. Dacă partenerul tău te iubeşte cu adevărat, va face şi el la fel cu tine.

 

7. Nu comunicaţi suficient

Comunicarea eficientă e fundamentală pentru menţinerea unei relaţii stabile. Fie că e vorba despre o problemă minoră sau serioasă între tine şi perechea ta, trebuie să aveţi în vedere faptul că multe relaţii se termină din cauza lipsei comunicării.

 

loading...

Add comment