Radio Simplu

Stiliștii ne recomandă aceste 7 reguli pentru a ne menține părul curat și a-i spori creșterea

Cu cât îți speli mai des parul, cu atât mai repede devine gras. Poți să urmezi sfatul lui Kim Kardashian și să îți speli părul o dată la 5 zile. Dacă îți dorești să afli cum ar trebui să îți menții părul curat și cum să îl ajuți să crească, atunci ar trebui să ții cont de aceste câteva reguli importante.

 

1. Aplică șamponul ca un profesionist

– temperatura apei ar trebui să fie confortabilă pentru tine; stai puțin timp în duș și asigură-te că părul este deja ud.

– pune-ți în palme șamponul (dimensiunea unei monede mari) și freacă-le. Aplică șamponul pe cap cu mișcări circulare care se fac din partea de sus a capului spre partea de jos.

– clătirea durează mai mult timp decât aplicarea șamponului. Stiliștii recomandă spălarea șamponului timp de 5 minute deoarece particulele uscate de șampon pot cauza culoarea parului să se deterioreze și chiar să apară mătreața.

– de asemenea, se recomandă spălarea părului cu apă rece la sfârșit. Acest lucru va duce la întărirea foliculilor de păr, iar el va fi capabil să păstreze mai multă umiditate și va părea mai strălucitor.

 

2. Planificarea coafurilor

Dacă ne planificăm în fiecare zi niște coafuri care nu sunt foarte simple, ei bine, asta ne permite sa ne spălam părul mai rar și astfel, el să arate uimitor în fiecare zi.

 

3. Tinctura de salvie

Tincturile formate din ierburi se luptă împotriva părului gras. Salvia controlează activitatea glandelor sebacee, calmează pielea și tratează inflamațiile. Vei avea nevoie de 4 linguri de salvie uscată la un litru de apă.

Salvia poate fi preparată la fel ca ceaiul obișnuit. Atunci când tinctura se răcește, clătește-ți părul curat cu ea (apoi ar trebui să clătești părul cu apă rece, curată).

 

4. Programul de spălat

Dacă îți speli părul în fiecare zi, ar fi mai bine să schimbi ușor acest obicei; odată cu trecerea timpului, intensitatea funcțiilor glandelor sebacee scade: nu va mai fi necesară restabilirea echilibrului pielii după spălarea zilnică.

 

5. Folosește șamponul uscat înainte de un antrenament

Este mai degrabă inutil să folosești șampon uscat după un antrenament: părul devine atât de gras încât nu mai poți face nimic cu el. Mai bine să aplici șamponul uscat înainte de exerciții, astfel încât să poată absorbi toată transpirația în timpul unui antrenament.

 

6. Utilizarea fețelor de pernă

Este foarte plăcut pentru noi și util pentru păr să stea pe perne curate. Odată cu trecerea timpului, fețele de pernă absorb celulele epidermice și machiajul vechi și creează un mediu favorabil bacteriilor.

Pentru a ne menține sănătatea pielii și a părului, trebuie sa schimbăm fețele de pernă cel puțin o dată pe săptămână. Și dacă părul tău este gras, ar fi mai bine să o faci de două ori pe săptămână.

 

7. Limonadă pentru păr

O „limonadă” pentru păr te ajută să lupți împotriva îngrășării excesive, păstrează părul proaspăt și voluminos și creează o strălucire naturală. Este foarte ușor să pregătești – amestecă zeama stoarsă dintr-o lămâie cu un litru de apă și clătește-ți părul cu acest amestec. Se recomandă să-l torni încet și să îți masezi rădăcinile cu o singură mână.

loading...

Add comment