Radio Simplu

Spune “adio” oboselii. 6 metode eficiente ca să nu te mai simți obosit

Ritmul alert al zilelor noastre ne obligă la multe. Ajungem fără să ne dăm seama într-un cerc fără oprire. Ne trezim obosiți, muncim fără spor, și nu reușim seara să ne odihnim. E important să ne ascultăm organismul pentru că el ne spune ce să facem ca să nu ne mai simțim obosiți și să ne bucurăm de viață.

1. Dormi suficient
Decizia de a mai dormi 5 minute nu e deloc utilă. Creierul nu reușește deloc să adoarmă și să relaxeze întregul organism. când sună alarma cel mai bine ridică-te imediat din pat ca să te pregătești de ziua care urmează.

2. Nu există multi-tasking
Crezi că așa vei reuși să-ți faci treaba și să reușești mai multe lucruri simultan. Dar în acest fel doar îți pierzi din resurse și nu te poți concentra pe nimic. Iar timpul trece în același ritm.

3. Fă pauze la muncă în fiecare oră
Munca permanenetă te va lăsa la finalul zilei fără energie. Și corpul obosește dacă stă într-o singură poziție. În fiecare oră 5-10 minute ai grijă să faci o pauză pentru creier și corp.

4. Aerisește camerele
Dacă ții geamurile închise zile în șir nu vei face decât să păstrezi o grămadă de praf care te va împiedica să fii productiv. Puțin aer proaspăt te va ajuta să îți revigorezi organismul. Deschide geamurile mai ales înainte de somn.

 5. Schimbă atmosfera
nimicc nu ne deprimă mai tare decât rutina. Dacă nu crezi, încearcă să schimb un obicei. Fă ceva diferit în weekenduri, schimbă ceva în casă, găsește un hobby. Creierul va funcționa mult mai bine după aceste schimbări.

6. Nu mânca un prânz copios
Nu degeaba mâncarea grasă este considerată grea pentru organism. Ea ne face să devenim mai leneși. Un prânz echilibrat îți va da energia necesară pentru restul zilei.

loading...

Add comment