Radio Simplu

Rezolvă totul înainte să fie prea târziu! – 7 lucruri pe care trebuie să le facă orice mămică ca să-și protejeze copilul

Majoritatea mamelor de copii mai mici de un an pun în pătuțul lor diverse obiecte cum ar fi pături sau jucării de pluș. Acest lucru este extrem de periculos, iar copilul riscă să se sufoce. Iată alte 7 lucruri esențiale pe care trebuie să faci dacă ții la siguranța copilului tău:

 

1. Nu pune lucruri nefolositoare în lpatul copilului

Multe mame cred că e doar un copil mic care nu se poate mișca. Adevărul e cu totul altul, iar mamele trebuie să fie extrem de atente atunci când așează lucruri în pătuțul copilului lor. Evitați să puneți multe perne sau pături în apropierea copilului pentru că e posibil să se sufoce cu ele.

 

2. Fă testul cu sulul de hârtie igienică atunci când cumperi jucării

Chiar dacă vânzarea jucăriilor care pot sufoca copii e interzisă copiilor mai mici de 3 ani, dar nu strică să faci o mică verificare.  E vorba de siguranța propriului tău copil. Trebuie să pui jucăria în interiorul unui sul gol de hârtie igienică. Dacă se potrivește, există riscul ca jucăria să rămână blocată în gâtul copilului dacă o înghite din greșeală.

 

3. Nu lăsa copilul nesupravegheat

Chiar dacă copilul tău trage un pui de somn, acesta nu este un motiv să ieși din cameră și să-l lași singur. Sunt prea mici și fragili, iar un minut de neatenție te poate costa foarte scump. E indicat să instalezi un dispozitiv audio și video în apropierea leagănului bebelușului.

 

4. Asigură-te că ai o casă sigură pentru copil

Acest lucru trebuie făcut înainte de nașterea copilului. Există multe lucruri pe care copilul le poate băga în gură, cu vârfuri ascuțite sau care se pot sparge. Ocupă-te de toate înainte să fie prea târziu.

 

5. Dă-i să mănânce treptat alimente solide

Fiecare mamă e extrem de fericită când copilul ei a împlinit 6 luni și îi poate da alimente solide. Trebuie să fii precaută, pentru că unele mâncăruri îi pot provoca alergii. Unii dintre cei mai frecvenți alergeni sunt laptele, ouăle, alunele, peștele soia sau grâul. Specialiștii recomandă ca bebelușul să fie hrănit cu câte un ingredient o dată, iar mâncarea lui să fie schimbată odată la 4 sau 5 zile.

 

6. Reîncălzește mâncarea cu multă grijă

Ai nevoie doar de un bol cu apă caldă. Cuptorul cu microunde nu este o variantă recomandată pentru că poate avea efecte negative asupra mâncării, iar schimbarea bruscă de temperatură poate duce la apariția arsurilor în interiorul gurii celui mic. Încălzește biberonul într-un castron cu apă caldă și picură puțin lichid pe mână pentru a vedea dacă nu e prea fierbinte.

 

7. Alăptează-l corect

Primele zile din viața unui copil sunt dificile atât pentru el, cât și pentru mamă. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă mamele la început e să învețe să-l hrănească corect la sân. Poți căpăta diferite infecții dacă copilul nu e alăptat corect.

loading...

Add comment