Radio Simplu

Psihologii ne explică de ce căsătoriile mai târzii durează mai mult decât cele timpurii

Toată lumea își caută dragostea, dar din nefericire, multe relații se încheie dramatic. Se întâmplă deoarece presiunea stereotipurilor sociale poate deveni mai puternică decât dorințele reale, iar oamenii se grăbesc să se căsătorească nu pentru a crea o familie, ci pentru sentimentele trecătoare și din cauza temerii de a fi singuri.

 

1. Dragostea te ajută să te dezvolți

O persoană matură nu se oprește niciodată din a lucra la ea însăși, iar iubirea doar oferă putere pentru asta. Acești oameni nu se tem să-și schimbe punctul de vedere și sunt gata să-și recunoască defectele.

Ei pot fi înțeleși și atenți; două persoane iubitoare vor încerca întotdeauna să fie mai bune pentru o relație prosperă. Dacă un partener dorește să îl accepți așa cum este și îți sugerează să scapi de obiceiurile proaste, relația voastră nu se va dezvolta și veți deveni străini unii altora.

 

2. În primul rând, dragostea înseamnă dăruire

O persoană încrezătoare în sine nu caută inspirația partenerului și nu încearcă să-și umple golul din suflet cu partenerul respectiv. Totul este invers: ea încearcă să împartă ceea ce are.

Persoanele infantile încearcă doar să fie iubite și nu oferă prea mult efort să iubească. În cartea sa, „Drumul mai puțin călătorit”, psihologul Morgan Peck numește o dependență atât de dureroasă „o formă de anti iubire”.

Nu te mira dacă un partener care întotdeauna obține ceea ce vrea te lasă singur atunci când te confrunți cu probleme.

 

3. Unul dintre principalele aspecte ale dragostei este voința

Acele cuvinte celebre din jurămintele de căsătorie spun că ar trebui să fim întotdeauna unul pe celălalt: în boală și în sănătate, mai bogat, mai sărac și așa mai departe.

Aceste cuvinte implică faptul că oamenii care doresc să înceapă o familie înțeleg că dragostea nu este doar despre sentimente, ci că este o decizie obligatorie și luată în considerare.

Componentele unei relații mature sunt obiective comune, o dorință sinceră de a fi împreună și concentrarea atenției și a energiei asupra aceleiași persoane – chiar dacă există tentații și ezitări.

Dacă după fiecare ceartă îți faci bagajele și îți amintești de fostul, ar trebui să te gândești la cât timp va dura această relație.

 

4. Dragostea înseamnă multă muncă

Să fii răbdător cu obiceiurile și trăsăturile unui partener, să fii atent, toate aceste lucruri ar putea părea plictisitoare și sunt întotdeauna epuizante și consumatoare de eforturi, dar sunt și temelia unei relații armonioase.

Dacă vrei să-ți întărești dragostea, trebuie să muncești din greu. Dacă te legi de suferință, s-ar putea ca ea să izbucnească dintr-o dată și relația ta să fie distrusă.

 

5. Dragostea înseamnă responsabilitate

Responsabilitatea este o caracteristică care distinge un adult de un copil. Poți folosi același indicator cu privire la relația ta: este matură sau nu?

Este uimitor când ai cineva pe care să te bazezi, nu-i așa? Și ești gata să fii acea persoană de încredere? Da, o astfel de metodă implică obligații serioase, dar și o întărește și o face reală.

De aceea, dacă partenerul tău spune: „Nu există nicio diferență. Nu schimbă nimic!” acesta ar putea fi un semn că nu este pregătit pentru o relație pe termen lung.

loading...

Add comment