Radio Simplu

Psihologii ne dezvăluie cele mai importante culori care spun foarte multe despre personalitatea noastră – tu cum te îmbraci?

Potrivit stilistului și autorului cărții, Color Your Style, David Zyla, „Chiar dacă dulapul tău este umplut cu haine de o varietate de culori și nuanțe, există întotdeauna culoarea căreia îi oferi o preferință mai mare pentru că te simți mai mult confortabil și încrezător în ea. Este culoarea care reflectă caracterul tău.”

 

1. Negru

„Negrul este o culoare care este luată în serios”, spune un expert în modă și stil, Karen Haller. Într-adevăr, potrivit cercetării din domeniul psihologiei, negrul este perceput de alții ca un indicator al prestigiului, puterii, seriozității și inteligenței.

Prin urmare, în multe universități europene, roba de absolvire este colorată în negru. Oamenii care preferă să poarte îmbrăcăminte neagră sunt ambițioși, intenționați, dar și sensibili.

De regulă, ei sunt emoționali și ușor entuziasmați, deși încearcă adesea să ascundă asta. Culoarea neagră îi ajută să reorienteze atenția față de aspectul lor către personalitate deoarece calitățile interioare ale unei persoane sunt cele mai importante pentru ei.

 

2. Maron

Oamenii care poartă haine maron sunt ușor conservatori, respectă vârstnicii și caută întotdeauna pace, stabilitate și putere în toate. O fată într-o rochie maro sau un bărbat într-o jachetă maro da impresia unei persoane fiabile, inteligente și raționale.

 

3. Albastru

Jurnalistul și psihologul, Lisa Johnson Mandell, a scris: „Albastrul este cea mai bună culoare în care te poți prezenta la un interviu deoarece transmite încredere și fiabilitate. Prin urmare, multe uniforme de lucru sau costume de afaceri sunt de culoare albastră.”

Oamenii de știință de la Universitatea din British Columbia au ținut un studiu despre influența culorii și au descoperit că nuanțele mai întunecate de albastru au un efect calmant. Oamenii tind să asocieze culoarea albastră cu inteligența, încrederea, eficiența și liniștea.

Nuanțele de îmbrăcăminte albastră sunt adesea alese de oamenii naturali, simpatică, politicoși și chiar timizi. După cum spun psihologii, o astfel de persoană va deveni un părinte minunat sau un angajat exemplar.

 

4. Verde

Oamenii de știință de la Universitatea din Amsterdam spun că verdele susține o stare bună de spirit: „Plăcerea față de verde provine din rudenia cu natura, ceea ce provoacă un sentiment de pace și mulțumire”, spune Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Color Pantone și autorul cărții „Mai vii cu culoarea”.

Cei care preferă verdele au o viață activă, publică, trăiesc întotdeauna într-o zonă bună și sunt stabili din punct de vedere financiar. Ei sunt, de asemenea plini de grijă, buni și cu o inimă bună.

 

5. Mov

În trecut, violetul era adesea o reprezentare a regalității și a societății superioare. A însemnat sofisticare, bogăție și lux; Cleopatra era cunoscută a fi nebună despre culoarea mov. În acele vremuri, numai cei bogați își puteau permite să poarte astfel de nuanțe de violet.

Astăzi, culoarea purpurie indică creativitatea, înțelegerea și dragostea artei. Potrivit experților, persoanele care poartă mov sunt emoționale și sensibile.

Ele sunt visătoare, pasionale și iubitoare. Acești oameni sunt, de asemenea, cunoscuți a fi imprevizibili, iar abordarea acestora poate fi atât simplă, cât și dificilă în același timp.

 

6. Roșu

„Roșu este culoarea pasiunii și a puterii. Ar trebui să acorzi atenție acestei culori dacă intenționezi să impresionezi pe cineva”, spune Kenny Frimpong, directorul mărcii de îmbrăcăminte italiană Eredi Pisano.

Toate nuanțele roșii atrag atenția asupra persoanei care le poartă. Oamenii tind să asocieze culoarea vibrantă cu energie, mișcare și emoție. Psihologii de la Universitatea din Rochester au descoperit că bărbații sunt mai atrasi de femeile care poartă o nuanță de rubin.

Cei care poartă adesea roșu sunt în centrul atenției mereu, ușor de entuziasmat, ușor egocentrici și de asemenea predispuși la dependențe.

loading...

Add comment