Radio Simplu

Psihologii au numit 7 dintre cele mai ușoare metode de a cuceri orice interlocutor chiar dacă vă cunoașteți de doar câteva zile

Profesorul de psihologie de la Brown University, Joachim Krüger este sigur că compotamentele sociale au legătură cu două motive. Primul este nevoia de socializare, pentru că că singurătatea este periculoasă. Și al doilea motiv este acela că oamenii caută să-și păstreze rolul într-un grup. Doar că exact aceste două motive se bat cap în cap. Pentru că e imposibil să-șți păstrezi o poziție fără să te bați pentru ea. totuși există căi prin care putem să îmbinăm aceste două nevoi.

1. Menține contactul vizual corect
Privirea joacă un rol crucial în cadrul unei discuții. doar cu ajutorul privirii reușim să facem o legătură cu omul din fața noastră. De aceea e important ca atunci când cineva vorbește cu tine, nu doar să-l asculți ci să-l privești ca acesta să vadă cât de interesat ești. Important e să nu ffaci exces. Trebuie să te uiți la interlocutorul tău direct.

2. Spune-i pe nume
Dacă vrei să-i atragi atenția interlocutorului tău, spune-i pe nume. Mai ales dacă nu sunteți încă foarte apropiați. Așa îî arăți că i te adresezi anume lui și nu cuiva din mulțime. Gestul tău îl va face pe cel din fața ta să se simtă original și să se deschidă în fața ta. În plus prin acest truct nu riști să te faci de râs că nu mai știi cum îl cheamă pe interlocutorul tău.

3. Gesticulează conștient, dar nu exagera
Gesturile apropie oamenii și le dau încredere unii altora. Nimeni nu-ți cere să fii cu mâinile prin aer permanent. totuși trebuie să ai grijă la detalii. De obicei facem aceste gesturi involuntar, în oglindă. Dacă interlocutorul nostru își îndreaptă părul asta facem și noi la un moment dat. Contează să fii conștient atunci când imiți omul din fața ta și să-i dai de înțeles că este un exemplu pentru tine.

4. Ai grijă de poziția corpului tău
Poziția corpului ne dictează starea de spirit. Și în funție de acest lucru ne percep și cei din jur. Astfel un om care să stă drept, relaxat, arată că se simte bine în propria piele și că e deschis pentru comunicare. Dar daă tu vei sta încordat, gârbovit, cel din fața ta va simți disconfortul pe care-l simți și va profita de acest handicap.

5. Dă-i interlocutorului tău să țină ceva cald în mâini
Unii oameni cred că trucurile neînsemnate nu contează, dar anume ele fac diferența. Oameni idevin mai buni dacă țin mâini ceva cald cum ar fi o cană de cafea, o haină caldă, îl vor face pe interlocutorul tău să te vadă cu ochi mult mai buni.

6. Folosiți același limbaj
Ca să apropii pe cineva de tine, folosește același limbaj ca el. Observă ticurile verbale pe care le are și aplică-le și tu cu moderație. De modul în care vei reține tu aceste detalii deprinde atitudinea interlocutorului tău față de tine.

7. Cere-i ajutorul
Dacă vrei să-i câștigi încrederea, să-l atragi de partea ta și să-l cucerești în totalitate, te va ajuta acest truc. Se crede că un om e mai tentat să te ajute în situații dificile dacă înainte i-ai cerut ajutorul cu ceva neînsemnat.

loading...

Add comment