Radio Simplu

Nu sunt atât de naturale cum par! – 7 alimente surprinzătoare care sunt toxice pentru piele

Uneori, lucrurile care ne plac la nebunie ne pot face cel mai mult rău. Cel mai grav e atunci când consecințele te opresc să-ți desfășori corespunzător viața sau mai rău, te îmbolnăvesc grav. Iată 7 dintre alimentele pe care ar fi bine să le consumi mai rar sau să le elimini definitiv din dieta ta:

 

1. Alcoolul

Dacă bei alcool, e cea mai mare greșeală pe care o poți face pentru pielea ta. După senzațiile pozitive pe care le ai atunci când bei alcool, vor rămâne în urmă nenumărate efecte secundare. Poate provoca acnee, slăbește sistemul imunitar și îți deshidratează pielea.

 

2. Prăjitură cu orez

Prăjitura cu orez poate duce la apariția ridurilor pe față și poate influența funcționarea creierului. Dacă mănânci prea multe, vei lua ușor kilograme în plus. Pot duce la blocarea porilor și la apariția acneei. Poți alege prăjiturile de orez care conțin legume, pentru a avea aportul necesar de grăsimi nesaturate, calciu și fier.

 

3. Lactatele

Dacă consumi multe lactate și ai probleme cu acneea atunci trebuie să știi că laptele conține un hormon de creștere care îți poate face pielea extrem de uleioasă. Laptele e modificat în mod negativ în urma procesului de pasteurizare, evaporării și altele. Toate acestea crează mediul favorabil pentru apariția acneei. Intoleranța la lactoză poate duce la apariția anceei și a eczemelor.

 

4. Cerealele de la micul dejun

Până și cerealele nevinovate pot dăuna tenului tău. Multe dintre ele pot conține ingrediente modificate genetic care pot provoca mâncărimi ale pielii, alergii și acnee. Dacî nu poți renunța complet la cereale, alege-le pe cele care conțin sub 5 grame de zahăr per porție.

 

5. Carne procesată

Șunca, baconul și carnea uscată conțin mult sodiu care provoacă umflarea pielii. Conțin și nitriți, care distrug colagenul și elastina din piele. Pot provoca și îmbătrânirea prematură. Ca să nu dăuneze prea mult corpului tău, consumă mai puțină carne procesată și nu în fiecare zi.

 

6. Sucuri

Sucurile conțin o cantitate mare de zahăr, care distruge colagenul din piele și o face mai aspră. Sucurile sunt sărace în fibre, așa că nu îți oferă nutrienții necesari pentru piele. Măștile cu suc de lămâie pot provoca o posibilă arsură chimică. Dacă ieși la soare, e foarte posibil ca pielea ta să fie afectată în mod ireversibil.

 

7. Sushi

Se pare că sushi-ul provoacă îmbătrânirea prematură și e cauza apariției acneei. Conțin o cantitate mare de sare, care e dușmanul cel mai mare al sănătății noastre. În consecință, pielea devine deshidratată și își pierde din strălucire. Celulele rețin lichidele din cauza cantității mare de sare din sushi, iar pielea devine umflată. Dacă mănânci sushi, se recomandă să bei o cantitate mare de apă, să faci exerciții faciale și să eviți alcoolul.

 

loading...

Add comment