Radio Simplu

Nu lăsa discuțiile în contradictoriu să-ți distrugă relația! – 10 moduri geniale prin care să pui capăt unei certe

Atunci când doi oameni locuiesc sub același acoperiș e imposibil să nu apară certuri între ei din când în când, așa că e imposibil ca armonia între voi să domnească în permanență. Vor exista mereu lucruri mărunte sau mai semnificative care ne deranjează mereu la partenerul nostru, așa că iată 10 moduri creative prin care să pui capăt certurilor cu partenerul tău:

 

1. Abordați problema ca între prieteni 

Nu aborda o atitudine de superioritate față de partenerul tău, alege să discutați problema ca doi prieteni, relaxează-ți mintea și discutați cu calm pentru a încerca să rezolvați cât mai eficient probleme care vă deranjează.

 

2. Fii deschisă la mai multe opțiuni

Nu uita că adevărul este întotdeauna undeva la mijloc, amintește-ți de asta mai ales atunci când începeți să vă certați. Încearcă să privești lucrurile și din punctul de vedere al partenerului tău înainte de toate.

 

3. Nu-l insulta

Atunci când te cerți cu partenerul tău, e posibil ca latura ta mai puțin bună să pună stăpânire pe tine. Respiră profund înainte să faci un gest necugetat și să-ți insulți partenerul. Gândește-te la durerea pe care o va simți partenerul tău dacă faci asta. Încearcă să abordezi lucrurile cu calm și într-o manieră logică.

 

4. Lasă trecutul să rămână în trecut

Nu aduce aminte de lucruri care s-au întâmplat în trecut atunci când vă certați. Spune-i cu calm partenerului tău tot ceea ce îți trece prin minte fără să fie nevoie să țipi sau să te enervezi.

 

5. Înțelegere la nivel emoțional

Discută deschis despre ceea ce simți cu partenerul tău. Încearcă în același timp să înțelegi și lucrurile pe care le simte partenerul tău și să nu-i ignori sentimentele.

 

6. Nu încerca să dai vina pe partenerul tău

Lucrurile făcute deja nu mai pot fi schimbate. În loc să dați vina unul pe celălalt fără rost, bea un pahar de apă și hotărâți-vă asupra lucrurilor care trebuie discutate și modul corect prin care puteți aborda problema.

 

7. Nu presupune lucruri

Nu presupune că partenerul tău face anumite lucruri atunci când nu este împreună cu tine. Nu vei fi niciodată liniștită dacă te vei gândi mereu că partenerul tău nu se comportă așa cum trebuie în lipsa ta.

 

8. Fiți apropiați din punct de vedere fizic

Dacă încercați să vă luați în brațe și să vă dați un sărut de împăcare, e un mod excelent de a pune capăt unei discuții în contradictoriu care a scăpat de sub control.

 

9. Luați o pauză

Dacă simțiți că lucrurile vă scapă de sub control, propune-i partenerului tău să luați o pauză și să reluați discuția peste puțin timp, cu mai mult calm.

 

10. Faceți o plimbare împreună

Mersul pe jos eliberează hormonii fericirii și te scapă de tensiuni. Dacă simți că sunteți pe cale să vă certați din nou, sugerează-i partenerului tău să faceți o plimbare.

loading...

Add comment