Radio Simplu

Nu-i lăsa să te păcălească! – 4 dintre cele mai frecvente motive pentru care ne mint bărbații

Mai devreme sau mai târziu, cu toții cunoaștem o persoană specială de care ne îndrăgostim. Ne imaginăm că lucrurile care urmează sunt perfecte. De multe ori însă, așteptările și visurile noastre sunt diferite de realitate.

O relație armonioasă se bazează pe încredere. Dacă încrederea lipsește, un cuplu nu va reuși niciodată să formeze o familie. Există multe cazuri în care partenerii nu sunt sinceri unii cu ceilalți, iar relația lor se destramă rapid. Iată 4 dintre cele mai des întâlnite motive pentru care bărbații mint femeile:

 

1. Vrea să-ți protejeze sentimentele

Este unul dintre cele mai des întâlnite motive. De exmplu, atunci când îl întrebi dacă rochia pe care o porți te face să pari grasă, îți va răspunde că în niciun caz, chiar dacă adevărul e cu totul altul. Te iubește prea mult ca să-ți spună ceva care te poate supăra. Această minciună nevinovată nu va dăuna în niciun fel relației voastre. În cel mai rău caz, vei părea prea grasă la petrecerea la care ai îmbrăcat rochia respectivă.

 

2. Adevărul poate provoca drame

Îi este teamă de reacția pe care o poți avea atunci când auzi cuvintele lui, se teme că te vei înfuria și nu îți vei mai dori să vorbești cu el o săptămână întreagă. Acesta este motivul pentru care ezită să îți spună adevărul. Să minți nu e niciodată cea mai bună soluție. Chiar dacă e vinovat de asta, nu trebuie să te superi prea tare pe el. Nu-l face să-i fie frică să-și exprime deschis sentimentele față de tine. Liniștește-te și încearcă să găsiți împreună o soluție la problema aceasta.

 

3. Are nevoie de spațiu personal

Trebuie să înțelegi că doi oameni nu sunt obligați să petreacă tot timpul împreună chiar dacă sunt într-o relație. E posibil să te mintă atunci când nu vrea să-ți rănească sentimentele, dar se întâmplă să o facă și atunci când vrea să petreacă timp singur sau doar cu prietenii lui. Acest lucru este cât se poate de normal și e acceptabil într-o relație. Oferă-i libertatea de care are nevoie pentru a nu fi nevoit să te mintă.

 

4. Se simte presat de trecut

E posibil să te mintă pentru că înainte să te cunoască,  a avut o iubită care îl mustra pentru fiecare cuvânt pe care i-l spunea. Se teme că vei avea o reacție identică cu a ei. Nu se simte în siguranță și nici confortabil atunci când sunteți împreună. Încercați să comunicați mai mult ca să fiți mai deschiși unul cu celălalt. Relația voastră va beneficia de asta pentru că încrederea dintre voi va crește considerabil.

loading...

Add comment