Radio Simplu

Încearcă-le și tu acum! – 5 metode naturale uimitoare care te scapă de alunițe, negi, puncte negre, papiloame și pete de bătrânețe

Pielea e extrem de importantă pentru corpul nostru pentru că acționează ca o barieră protectoare. Ne apără de expunerea la razele ultraviolete, de bacterii și de alte efecte negative ale mediului înconjurător. Iată câteva moduri naturale prin care poți scăpa de alunițe sau negi:

 

1. Negii sunt proeminențe nonocanceroase care se întâlnesc cel mai des pe mâini sau pe picioare. Se pot molipsi de la om la om prin contact direct sau indirect. Cea mai eficientă metodă de îndepărtare a negilor e cu ajutorul usturoiului.

Pisează un cățel de usturoi, aplică-l pe neg și acoperă-l cu un bandaj. Scoate bandajul după 30 de minute și spală negul. Repetă procedura cel puțin o săptămână. În momentul în care cade negul, ia câteva pastile de vitamina C pe care le pisezi și le amesteci cu apă. Aplică pasta pe neg și bandajează-l.

 

2. Ca să scapi în mod natural de alunițe, cel mai eficient mod e cu ajutorul amestecului dintre uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu. Frecați ușor alunițele cu pasta formată. Lasă să se usuce și repetă procedura de două ori pe zi, timp de o lună.

Al doilea remediu eficient este sucul de ananas. Ia un tampon de vată și înmoaie-l în suc de ananas. Apoi aplică tamponul de vată peste aluniță și acoper-o. Va deschide pigmentul aluniței, dar nu o va îndepărta complet.

 

3. Punctele negre pot deveni o problemă serioasă dacă nu sunt tratate. Praful, mizeria și celulele de piele moartă ajută la dezvoltarea punctelor negre. Un remediu eficient pentru tratarea punctelor negre e scorțișoara. Amestecă o linguriță de pudră de scorțișoară cu suc de lămâie. Aplică amestecul obținut pe zona cu puncte negre și lasă-l să acționeze pentru 15 minute, după care limpezește-l.

 

4. Uleiul esențial de măceșe se folosește pentru a îndepărta petele de îmbătrânire. Trebuie să te asiguri mai întâi că ai pielea udă. Masați uleiul în piele timp de câteva minute. Va reduce semnificativ numărul petelor de îmbătrânire.

Poți să încerci și uleiul esențial de geranium. Conține antioxidanți similari cu cei din uleiul esențial de măceșe. Luați cinci picături de ulei esențial de geranium și amestecați-l cu ulei de măsline sau de cocos. Aplicați acest amestec în fiecare zi pe față, înainte de culcare.

 

5. Papiloamele sunt bucăți mici și moi de piele care pot avea culoarea pielii sau pot ajunge până la maroniu închis. Oțetul din cidru de mere e folosit pentru tratarea lor. Înmoaie un tampon de vată în oțet din cidru de mere cu care freacă apoi papiloamele.

E posibil să apară senzația de înțepătură sau de arsură. Prinde tamponul de vată cu un leocoplast și lasă-l așa câteva ore. Repetă procedeul de 3 ori pe zi.

 

 

loading...

Add comment